Skateboarden is in de stad niet meer weg te denken. FOTO: PixaBay.
Skateboarden is in de stad niet meer weg te denken. FOTO: PixaBay.

Skateboardvoorzieningen op Stadhuisplein zijn up to date

Staat vast

Van de redactie

Goed nieuws voor wie van skaten houdt. Afgelopen zaterdag werden op het Stadhuisplein de nieuwe skateboardvoorzieningen geopend. Wie er een kijkje ging nemen, kon al meteen meedoen aan een aantal workshops.

EINDHOVEN - Hoe kunnen we de skatevoorzieningen op het Stadhuisplein veiliger en gebruiksvriendelijker maken? Met die vraag begon het traject om de oude skateobstakels te vervangen. Verschillende vertegenwoordigers staken hiervoor de koppen bij elkaar. Onder andere de gebiedscoördinator, sportregisseur en programmaleider van gemeente Eindhoven. Net als Dynamo, 100% skateboardshop en vertegenwoordigers van de skate- en BMX-community.

Wensen

Zij gingen aan de slag om de wensen en behoeften rondom de nieuwe skatevoorzieningen op te halen. Zo werd er rondgevraagd op ontmoetingsplekken van skaters en BMX’ers en werden meerdere brainstormsessies met ze georganiseerd. 

Wethouder Maes van Lanschot (Sport) is tevreden met de samenwerking en het resultaat: “Skaten is een belangrijke urban sport voor Eindhoven. Mooi dat de upgrade met de skatecommunity tot stand is gekomen.”

Voor jong en oud

Sjoerd Vissers en Simon Baken, actief binnen de skatecommunity in Eindhoven en oprichters van Stichting Skatebelangen, zijn blij dat ze betrokken zijn bij de ontwikkeling van de nieuwe skateobstakels. Sjoerd: “De huidige skatevoorzieningen op het Stadhuisplein zijn erg versleten en gedateerd. We hebben bij de nieuwe obstakels erop gelet dat het voor iedereen, jong en oud, van alle niveaus toegankelijk is. Er zijn bijvoorbeeld geschikte obstakels voor beginners en BMX’ers. Zo kan iedereen terecht voor een leuke tijd”. “Het is mooi dat de gemeente echt iets met het initiatief heeft gedaan, ook sneller dan verwacht. Het valt niet stil en we voelen ons gehoord”, aldus Simon.

De door SkateOn gebouwde obstakels zijn het resultaat van een samenwerking tussen Dynamo, de skate- en BMX-community en gemeente Eindhoven. De nieuwe skatevoorzieningen op het Stadhuisplein hebben geleid tot de komst van in totaal zes nieuwe obstakels. Dit werd gefinancierd door middelen uit het Lokaal Sportakkoord Eindhoven en gemeente Eindhoven.

SkateOn

‘Heel mooi dat er echt iets met ons initiatief is gedaan’