Ook afgelopen jaar viel er veel te beleven tijdens het Vanstreek Festival. FOTO: Bram Saeys.
Ook afgelopen jaar viel er veel te beleven tijdens het Vanstreek Festival. FOTO: Bram Saeys. Bram Saeys

Beleef het Van Streek Festival

Staat vast

Het Vanstreek Festival maakt zich komende zondag (10 september) op voor een nieuwe editie. Het terrein op landgoed De Grote Beek rondom Boerderij de Haen, De Paardenhoeve en Caffeine Dealers wordt weer omgetoverd tot festivalterrein met als thema: Beleef en bewonder. Mooi meegenomen: het dagje uit voor het hele gezin is gratis te bezoeken.

EINDHOVEN - Het (alcoholvrij) festival is gratis te bezoeken, en richt zich ook op gezinnen met kinderen. In samenwerking met cliënten van De Grote Beek en vrijwilligers wordt er weer een steengoed evenement neergezet, zo meldt de organisatie. Er staan weer vele leuke activiteiten voor kinderen op het programma. Van knuffelen met dieren, knutselen, schminken, springen op het springkussen, klimmen in de klimtoren, hoepelen, figuurzagen tot een workshop haren vlechten. Niet alleen kinderen zullen zich vermaken, ook voor de oudere bezoekers is er genoeg te beleven. Zo stap je voor een tour over het landgoed in de huifkar en wandel je over het Breinpad met een gids. Om het geheel compleet te maken, wordt er ook gezorgd voor een hapje, drankje. Daarnaast is er ook geen gebrek aan muziek.  

Integratie

“Het Vanstreek Festival is weer zo’n moment om dat te laten zien en tegelijkertijd de integratie van mensen met een afstand tot de samenleving te helpen bevorderen”, zo benadrukt de organisatie. “In de voorbereiding naar het festival toe maar ook op de dag zelf werken cliënten aan hun herstel en re-integratie. Het is voor hen een zinvolle en leerzame dagbesteding. Een bezoek van hun naasten en anderen is voor hen veel waard.”

 Landgoed De Grote Beek is te vinden aan de Dr. Poletlaan 21/23 in Eindhoven. De entree en parkeren is gratis.