Wandelen op blote voeten kan best aangenaam zijn, ook voor je voeten. FOTO: Pine Berg.
Wandelen op blote voeten kan best aangenaam zijn, ook voor je voeten. FOTO: Pine Berg.

‘De beste schoen is geen schoen’

Staat vast

In de overtuiging dat gezonde voeten blote voeten zijn houdt Voetentraining op vrijdag 23 juni de eerste landelijke Bevrijd je Voetendag. Op deze dag ervaren deelnemers hoe fijn het is om op blote voeten te wandelen, rennen en spelen. 

EINDHOVEN - Cocky Hoogeveen, initiatiefneemster van Bevrijd je Voetendag, ziet als fysiotherapeute al meer dan 40 jaar mensen met voetklachten. Zij vertelt: “Schoenen en steunzolen zijn het begin van de ellende. Schoeisel is een keurslijf voor je voeten. De schoenenindustrie stelt dat hun ‘goede’, ‘stevige’ schoenen bescherming geven, maar in feite zijn ze een korset voor je voeten. En in modieuze schoenen zoals pumps misvorm je je voeten zelfs. Het dragen van stevige schoenen maakt onze voetspieren vooral heel lui. De oplossing is je voeten gezond te houden, en dat doe je het best op blote voeten.”

Onder de titel ‘De beste schoen is geen schoen’ verzorgt paramedisch specialist Linda den Otter een lezing over gezonde voeten. Daarnaast geeft ze tips en adviezen over hoe je kan beginnen om je gewone schoenen af te bouwen en over te stappen naar minimalistische schoenen of lopen op blote voeten.

De lezing van Linda den Otter wordt vrijdag 23 juni gehouden van 12.00 tot 17.00 uur, Neumannlaan 27.

oefentherapie-eindhoven.nl