Foto:

Verrassen

  Sport

Bob

PSV heeft de technische staf voor het volgende seizoen rond. Boudewijn Zenden, André Ooijer en Raimond van der Gouw worden assistenten van Roger Schmidt.

Daarnaast zullen Lars Kornetka, Jörn Wolf en Benjamin Kügel opereren als zijn naaste vertrouwelingen. We krijgen dus een Nederlands/Duitse trainingsstaf. Erg benieuwd wat deze mix voor invloed gaat hebben op de spelersgroep. Vast staat dat deze spelers fysiek het nodige voor hun kiezen gaan krijgen. In Duitsland is het immers gemeengoed dat voetballers zwaarder en harder trainen dan in Nederland. Bovendien staat Schmidt voetbal in de hoogste versnelling voor, dus deze combinatie moet leiden tot topfitte spelers. 

Wie een aantal jaren geleden zag hoe FC Red Bull Salzburg Ajax van de mat veegde, gaat het komende seizoen met hoge verwachtingen naar de Eindhovenaren kijken. Wie weet komt zelfs Bruma volgend jaar goed tot zijn recht. Hij is namelijk het type speler wat wel eens zou kunnen verrassen onder de nieuwe trainer. De Portugees is pijlsnel, wat naadloos past in het strijdplan van Schmidt. Tezamen met Malen kan hij zich als een vis in het water voelen. De rol van Ihattaren lijkt vooralsnog in nevelen gehuld. De Marokkaan is namelijk de man van de vele balcontacten en normaliter niet iemand die veel defensieve arbeid verricht. Volgend seizoen wordt er echter van hem verlangd dat hij meedenkt en ook verdedigend zijn steentje bijdraagt. Hopelijk trekt zijn ego dit ook en wil hij zich committeren aan de speelwijze.

Wanneer dit niet het geval is, loop je het risico dat hij een eventuele splijtzwam gaat vormen in de selectie. Zijn contract loopt nu nog tot 2022. PSV wil die uiteraard graag verlengen om zijn transferwaarde te maximaliseren. Het jonge talent zal echter eerst de kat uit de boom willen kijken bij de nieuwe trainer. Met Mino Raiola als zijn nieuwe zaakwaarnemer weet je dat bij de minste of geringste tegenslag de lijntjes naar het buitenland al zijn uitgezet. Hopelijk blijft hij echter minimaal dit seizoen nog bij PSV. Mo is nog niet klaar in Eindhoven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden