Foto:

Impuls

  Sport

Raimond van der Gouw is de nieuwe keeperstrainer van PSV. De voormalige doelman van Vitesse en Manchester United moet, als opvolger van Ruud Hesp, een nieuwe impuls geven. Wellicht dat het Jeroen Zoet en Lars Unnerstall motiveert om het beste in zichzelf naar boven te halen.

Vooral bij Zoet lijkt me dat geen overbodige luxe. Hij staat immers al twee jaar stil in zijn ontwikkeling. Hij gaat zijn laatste contractjaar in en de verwachting is dat hij over wil stappen naar een andere club. In deze coronatijden zijn clubs huiverig om de beurs te trekken voor spelers, en zeker voor keepers. Er is dus een gerede kans dat de vaste reservekeeper van Oranje zijn contract zal uitdienen bij PSV. Hij zal dan volop willen knokken voor zijn plaats onder de lat, want een seizoen op de bank trekt hij niet. 

Erg benieuwd hoe de nieuwe trainer, Roger Schmidt, de toekomstige rolverdeling van de doelmannen voor zich ziet. Het is algemeen bekend dat de Duitser van aanvallend voetbal houdt in een 4-4-2 formatie. Dit betekent dat er meevoetballende kwaliteiten worden gevraagd van een doelman. Iets waar juist Unnerstall niet in uitblinkt. Het zou dus zomaar kunnen dat we volgend jaar een revival van Jeroen Zoet onder de lat gaan meemaken. Voor de spitspositie lijkt de nieuwe coach te kunnen rekenen op Donyell Malen. De aanvaller die voor zijn blessure als een komeet omhoog schoot, wil graag het komend seizoen weer topfit worden en zoveel mogelijk wedstrijden spelen. 

Alles met als doel: schitteren op het EK van 2021. In het nieuwe systeem van Schmidt kan hij een perfect koppel gaan vormen met Sam Lammers. Op de flanken kunnen Gakpo en Doan voor de nodige ondersteuning zorgen. Qua aanval zit het bij PSV dus wel goed. De verdediging en het middenveld zullen wel een metamorfose moeten ondergaan. Er zal vast nog wel ergens een klein potje met geld liggen om te investeren in twee spelers. PSV loert op buitenkansjes. De transfermarkt is echter nog lang open. Hoe lang houdt technisch directeur John de Jong het hoofd koel?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden