Buslijn 1909 rijdt deze zomer langs de geschiedenis van FC Eindhoven. (Foto: Martina Roovers).
Buslijn 1909 rijdt deze zomer langs de geschiedenis van FC Eindhoven. (Foto: Martina Roovers). (Foto: Martina Roovers)

Buslijn 1909 langs 111-jarige historie

  Sport

Wanneer seizoen 111 voor FC Eindhoven gaat beginnen, is nog onduidelijk. Desondanks zitten de supporters niet stil. Geïnspireerd door een Duits concept hebben zij Buslijn 1909 geïnitieerd. Eind mei is een virtuele blauwwitte bus vertrokken vanaf het Jan Louwers Stadion. Deze zomer kun je instappen. (Door Martina Roovers)

EINDHOVEN - Het is al een tijdje stil in het Jan Louwers Stadion. Vanwege corona eindigde het seizoen in maart. Inmiddels wordt er wel weer getraind en zit ook de supportersvereniging niet stil.
Supporter Sam Waale mist de vrijdagavonden met zijn club. “Dus zijn we gaan nadenken wat we in deze tijd kunnen betekenen om binding te houden.” Samen met mede-supporter en sponsor Ad Poot stuitte hij via het internet op een treinreis die een Duitse club maakte. “We hebben dat vertaald in een busreis. De rit startte eind mei, waar hij eindigt weten we niet.” Geïnteresseerden kopen een ticket waarmee zij toegang krijgen tot het youtubekanaal met video's door de geschiedenis van FC Eindhoven.

Positiviteit
De busreis krijgt volgens Waale vorm gedurende de reis. “We zijn begonnen in het Jan Louwers Stadion, hebben interviews gehouden met Ernie Brandts en Jan Poortvliet, maakten een item over een bijna failliet FC Eindhoven in 2009 en de periodetitel een jaar later. Dat je dus omhoog kunt klimmen als je in een diep dal zit, heeft de club toen wel bewezen.” Er is veel inbreng van andere supporters. “Echt iedereen reageert positief.”

Inmiddels zijn er ruim 1000 tickets verkocht. “Doel is om de opbrengst nuttig te besteden. Bovendien houden we FC Eindhoven levend. We vinden het ook belangrijk om een positief beeld te laten zien en het imago op te krikken.” Volgens Waale kan de tribune wel meer jongeren gebruiken. De sportmarketingstudent maakte als 7-jarige kennis met de blauw-witten en is nooit meer weggegaan. “Het is echt het begin van mijn weekend. Biertje in de hand en een beetje slap zeveren. Je komt hier niet per se om mooi voetbal te zien. Resultaat is belangrijk, de saamhorigheid des te meer.”

Meedoen
Wil je zelf een bijdrage leveren aan dit initiatief? Dat kan! Wie een speciaal verhaal heeft over FC Eindhoven of beeldmateriaal uit het verleden, stuurt een
e-mail naar: communicatie@fc-eindhoven.nl.. Bustickets kopen kan via: www.fc-eindhoven.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden