Foto:

Blind verlengen?

  Sport

De bal rolt weer op de Herdgang. En dus is er voor de voetballers ook licht aan het einde van de tunnel. Lekker het veld weer op en even de bakens verzetten, moet voor de spelers fantastisch zijn. Toch is dit pas het begin. Hopelijk mag er begin september weer gevoetbald worden. 

De nieuwe trainer Schmidt zal zich ondertussen het hoofd breken over hoe zijn selectie er komend seizoen uit gaat zien. Toen hij zijn contract tekende zal er ongetwijfeld een ander perspectief zijn geboden als de huidige werkelijkheid. Want hoe gaat de selectie er komend seizoen uit zien? Grote transfers zullen momenteel uit den boze zijn. Dus zal de nieuwe trainer het grotendeels moeten doen met de huidige selectie.

Wellicht dat er nog een paar transfervrije spelers worden aangetrokken, maar dat is het dan ook. Misschien dat de coronacrisis dadelijk zo hard toeslaat bij andere clubs, dat spelers simpelweg van de loonlijst af moeten. Deze situatie kan ervoor zorgen dat PSV alsnog een kwaliteit injectie kan toevoegen aan de selectie. Voor de rest zal de club gedwongen worden de tering naar de nering te zetten en te vertrouwen op de huidige spelersgroep. Daarnaast is de grootste zorg natuurlijk de onzekerheid van het lange tijd spelen zonder publiek. 

Hoe langer er voor lege tribunes gespeeld wordt des te meer inkomsten verdampen voor PSV. Binnenkort krijgen de supporters het aanbod om de seizoenkaart te verlengen. PSV heeft een van de meest trouwe schare fans van Nederland. Seizoenkaarten zijn normaliter in een mum van tijd uitverkocht. Nu vraagt de club echter aan de supporters om hun kaart te verlengen zonder dat er duidelijkheid is over het aantal wedstrijden dat er bezocht kan worden. Veel supporters zullen hun plaats die ze al jarenlang hebben, blind verlengen. Maar er zijn ongetwijfeld ook een aantal supporters die nu het geld niet hebben in deze onzekere economische tijden. 

Gaan zij blind een bedrag aftikken zonder dat ze er iets voor terug krijgen?! Het zijn rare tijden momenteel en niemand die weet hoe het gaat aflopen. PSV kan zijn borst nat maken dat is zeker.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden