Justin Goetzee (44) is tot en met augustus bij FC Eindhoven in dienst als interim-directeur.
Justin Goetzee (44) is tot en met augustus bij FC Eindhoven in dienst als interim-directeur. (Foto: )

Een kennismaking met Justin Goetzee

  Sport

Justin Goetzee is sinds 24 maart, op ad interim basis, de algemeen directeur van FC Eindhoven. Tot medio augustus blijft hij aan de club verbonden. Een kennismaking.

EINDHOVEN - Goetzee is 46 jaar, woont in Teteringen en deed onder meer ervaring op bij NAC, ADO Den Haag en RKC. Bij deze clubs bekleedde Goetzee voornamelijke bestuurlijke en commerciële functies. Na zijn vertrek bij NAC Breda in 2018, begon Goetzee in februari 2019 bij schaats- & wielerploeg Jumbo-Visma. In oktober 2019 vertrok hij daar.

Hoe bevalt het tot dusver?
Goed. Door de coronacrisis is het allemaal wat hectischer dan normaal, maar dat is ook wel weer een uitdaging. De eerste weken hebben vooral in het teken gestaan van het leren kennen van het personeel, het managen van de gevolgen van corona en het verdiepen in de financiële situatie van de club. Daartussen probeer ik ook nu al tijd vrij te maken om te werken aan het beleidsplan voor de komende jaren.

Welke doelen zijn er gesteld?
Mijn taken zijn gericht op het managen van de club tijdens de coronacrisis, het zoeken naar een geschikte algemeen directeur en het beleidsplan nog meer vorm geven. Daarnaast is me ook gevraagd om goed naar de invulling van de organisatie te kijken en mee te denken inzake het verder verhogen van de inkomsten.

Wat is jouw visie op de club en op het nieuwe masterplan?
Wat mij heel erg aanspreekt bij deze club, is dat ze een hele duidelijke regionale positie wil innemen. De voetbalwereld in deze dagen wordt steeds internationaler. FC Eindhoven wil echter in de toekomst graag een elftal opstellen met zo veel mogelijk jonge spelers uit deze regio. Dat zie je terug in de ambitie van de club met betrekking tot de jeugdopleiding en de businessclub. Je zou deze visie ook kunnen doortrekken naar je personeel om voor hen een soort regionaal opleidingscentrum te vormen.

De club wil een ‘Eindhovens’ gezicht hebben en dat vind ik een heel mooi streven, waar ik graag mijn steentje aan bijdraag.

Wat is het belangrijkste doel op dit moment?
Het belangrijkste doel op dit moment is dat we de club in rustig vaarwater kunnen houden en dat we ons door de huidige lastige situatie heen slaan. Dit doen we door rustig te blijven, hard te werken aan oplossingen en goed samen te werken. We hebben uiteindelijk al onze stakeholders hard nodig om goed uit deze situatie te komen.

Wat zou je mee willen geven aan de supporters?
Zorg goed voor elkaar! Ik hoop dat iedereen in goede gezondheid is en dat dit ook zo blijft. Voetbal is voor ons allemaal een belangrijk deel van ons leven, maar de gezondheid staat nu voorop. Ook wil ik alle sponsors heel veel succes wensen en hoop ik dat zij hun bedrijf goed door deze crisis heen kunnen loodsen. Samen staan we sterk en samen komen we hier doorheen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden