Jort van der Sande kwam afgelopen zomer over van provinciegenoot FC Den Bosch. (Foto: Johan Manders).
Jort van der Sande kwam afgelopen zomer over van provinciegenoot FC Den Bosch. (Foto: Johan Manders). (Foto: )

Jort van der Sande: 'Ik mis het groepsgevoel'

  Sport

Nu de competitie stil ligt, is er wat tijd om de spelers van FC Eindhoven beter te leren kennen. Te beginnen met Jort van der Sande. Afgelopen zomer kwam Jort van der Sande van FC Den Bosch naar FC Eindhoven. Door blessures speelde de spits pas twaalf wedstrijden in het Blauw-Wit.

Reden om naar FC Eindhoven te komen?
"De aanbieding van FC Eindhoven was voor mijn gevoel beter dan die van FC Den Bosch. Ik wilde graag blijven in Den Bosch, maar door de perikelen met de eventuele overnamen van Jordania, voelde ik te weinig zekerheid bij die club. FC Eindhoven kwam met een goede, reële aanbieding, waar ik me ook goed bij voelde. Ik heb zeker geen spijt van die keuze."

Favoriete serie?
“Ik heb niet echt een favoriete serie, maar merk wel dat ik in deze tijd steeds meer Netflix begin te gebruiken. Je hebt gewoon wat meer tijd over, op momenten dat je normaal op het stadion bent of aan het trainen bent. Dat valt weg, dus de series gaan er steeds harder doorheen."

Videogames of bordspel?
“Bordspel! Dat vind ik gewoon leuker, omdat je echt onder de mensen bent. Sociale contacten daar ben ik wel heel erg op gesteld en zeker in deze tijd valt dat enorm weg. De momenten dat het kan, probeer ik nog wel met vrienden wat te doen. Bijvoorbeeld kaarten, keezen en 30 Seconds, dat doe ik dan graag."

Individueel trainen of groepstraining?
“Groepstraining 100%! Maar ja, dat missen we nu ook. Er wonen wel een aantal jongens hier bij mij in de buurt, dus waar kan gaan we dan samen hardlopen ofzo. Ook met oude teamgenoten van FC Den Bosch probeer ik nog wat sportieve activiteiten te gaan doen. We hebben van de club een trainingsschema meegekregen voor de komende tijden, dus ik blijf wel bezig."

Dit mis ik momenteel het meeste?
"Sociale contacten. Het groepsgevoel, lekker met het team op het veld staan en bezig zijn. Normaal ben je de hele week bezig met voetballen en dat valt ineens weg. Dan is het wel even schakelen. Binnen de groep heerst dat gevoel volgens mij ook wel. Ik ben laatst met Ruud Swinkels en Maarten Peijnenburg gaan trainen en daarna hebben we even zitten kaarten. Zij zeiden ook dat ze dit maar niks vinden."

Maatje in de selectie?
"Eigenlijk iedereen wel, maar als ik dan specifiek iemand moet noemen, Ruud Swinkels, Maarten Peijnenburg en Bart Biemans. Met z’n vieren hebben we een soort kaartclubje en gaan we altijd na trainingen nog even een spelletje doen. Daar hou ik wel van en hun zijn echt leuke jongens. We proberen dat nu nog wel te doen, alleen Bart kan, vanwege de situatie in België, niet altijd komen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden