Foto:

Morele winnaar? Feyenoord

  Sport

PSV heeft een billijk gelijkspel overgehouden aan de clash met Feyenoord. In de eerste helft hadden de Rotterdammers het betere van het spel, in de tweede helft speelde PSV beter. Door de puntendeling is er echter weinig veranderd.

Feyenoord heeft nog steeds een voorsprong van een punt en een wedstrijd minder gespeeld. Je kunt dus stellen dat de Rotterdammers de morele winnaars zijn. Het moet de directie van PSV toch te denken geven dat het bijeen geschraapte elftal van Dick Advocaat, bestaande uit huurlingen en transfervrije spelers, eenvoudig overeind blijft in het Philips stadion. De twee wisselspelers Doan en Bruma hebben gezamenlijk meer gekost dan de gehele selectie van Feyenoord. 

De kleine generaal heeft een enorme dosis vechtlust geïnjecteerd, mede daardoor halen ze goede resultaten. Ernest Faber begrijpt dat men het in Eindhoven momenteel ook moet hebben van passie en strijd. De kwaliteiten in het elftal lopen immers niet over en dat is een hard gelag. Inmiddels zal de nieuwe kandidaat trainer zich achter de oren krabben. Met het huidige team ga je namelijk in de komende jaren niet voor de titel spelen. Vooral in de as van het elftal is het kommer en kwel. Unnerstall, Schwaab, Viergever, Rosario en Hendrix zijn verantwoordelijk voor de opbouw van achteruit. 

De bal gaat echter veel te traag van voet naar voet en niemand heeft de capaciteiten om een opening te creëren. Rosario is de enige speler die regelmatig ziet, waar de bal naartoe moet. Zijn voetballende capaciteiten laten hem dan in de steek, waardoor hij regelmatig de bal dom inlevert. Wil je als team resultaten behalen, dan moet het roer volgend seizoen rigoureus om. John de Jong zal een laatste kans krijgen om het team te formeren. Uiteraard in samenspraak met de nieuwe trainer. Er schijnen al gesprekken geweest te zijn met de potentiële nieuwe coach. Om wie het gaat is het best bewaarde geheim in Eindhoven. Het is te hopen dat de Eindhovenaren zich plaatsen voor Europees voetbal, het kan zomaar zijn dat de nieuwe trainer hierop wacht. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden