In totaal worden meer dan 25.000 deelnemers verwacht. 
(Foto: RichardBrunsveld.nl).
In totaal worden meer dan 25.000 deelnemers verwacht. (Foto: RichardBrunsveld.nl). (Foto: RichardBrunsveld.nl)

Inschrijving 37e Marathon Eindhoven geopend

  Sport

Traditiegetrouw vindt de Marathon Eindhoven plaats in het tweede weekend van oktober. Op zaterdag 10 oktober wordt er gewandeld, staat de 5KM4ALL op het programma en kan er deelgenomen worden aan de Renewi Plogging Run. Op zondag 11 oktober vinden de Mini Marathon, AON City Run, Jumbo 10 km, Halve Marathon en Marathon plaats.

EINDHOVEN - Nieuw is dat de Jumbo 10 km op zondagochtend plaatsvindt. De organisatie kijkt uit naar een prachtige editie, voor en door de stad Eindhoven en verwacht een recordaantal deelnemers. Inschrijven is vanaf vandaag mogelijk via www.marathoneindhoven.nl.

Zaterdag
|De Marathon Eindhoven biedt voor het tweede jaar op zaterdag wandeltochten aan over 12,5 km en 20 km. Tevens staat de 5KM4ALL weer op het programma. Strijp-S is de centrale locatie voor deze onderdelen. Start en finish vinden plaats op de Torenallee. Om 10.00 uur start de 20 km wandeltocht, om 11.30 uur gevolgd door de wandelaars die de route van 12,5 km afleggen. De deelnemers aan de 5KM4ALL starten om 13.00 uur. Vanaf 13.30 uur worden de eerste deelnemers terugverwacht op Strijp-S, waar zij sfeervol worden ontvangen door een DJ en een speciale herinneringsmedaille in ontvangst mogen nemen.

Op zaterdagochtend om 09.30 uur wordt ook voor de tweede keer de Renewi Plogging Run georganiseerd. Bij de Renewi Plogging Run wordt hardlopen gecombineerd met het opruimen van zwerfafval. Het is de ideale manier om andere lopers te leren kennen, rustig zo’n 3 tot 4 kilometer te joggen en samen de stad schoon te maken voor het marathonweekend.

Zondag
De Marathon Eindhoven is een loopfeest voor, door en van de stad. Op zondag 11 oktober omarmt de stad de hardlopers. De dag start om 09.30 uur met de Mini Marathon, om 09:.5 uur gevolgd door de AON City Run over 5 km. Om 10.00 uur klinkt op de Mathildelaan het startschot voor de Marathon en de Business Estafette Marathon. Slechts 10 minuten later, om 10.10 uur, start de Jumbo 10 km op de Montgomerylaan. De Halve Marathon start vanaf 14.00 uur ook op de Montgomerylaan. De finish is traditiegetrouw op de bruisende Vestdijk, die in oktober geheel opnieuw is ingericht.

Inschrijven is nu mogelijk via:

www.marathoneindhoven.nl


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden