Foto:

Uitpot tegen Go Ahead Eagles op komst

  Sport

Afgelopen vrijdag heeft FC Eindhoven een knap punt behaald tegen De Graafschap. In een enerverend duel hield de ploeg van Ernie Brandts de Superboeren in het eigen Jan Louwers Stadion op 1-1. Rigino Cicilia maakte de Eindhovense treffer. De gasten uit Doetinchem begonnen fel aan de wedstrijd en zette FC Eindhoven. Dit resulteerde in een aantal grote kansen voor de bezoekers. De paal en de lat weerhielden De Graafschap van een voorsprong. Aan de andere kant was het wel raak. Rigino Cicilia tikt een voorzet van Justin Ogenia binnen.

EINDHOVEN - Tien minuten voor tijd was daar dan toch een doelpunt voor De Graafschap. Uit een vrije trap gaf Ralf Seuntjens het laatste zetje. Vrijdag wacht de Blauw-Witten de lastige uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De Deventenaren hebben de aansluiting met de top gevonden en doen volop mee om promotie. Dit komt onder andere door de constante vorm van de Eagles. De ploeg van trainer Jack de Gier verloor deze competitie pas twee keer. De laatste nederlaag dateert van 30 augustus. Die nederlaag was wel in Eindhoven: FCE won met 2-1, Samy Bourard maakte toen de beslissende goal. De laatste jaren draait FC Eindhoven sowieso goed tegen de Eagles.

In de laatste tien ontmoetingen in Deventer, werd maar twee keer verloren. Vijf keer vertrok FC Eindhoven met drie punten uit de Adelaarshorst. Vorig seizoen wonnen de Blauw-Witten met 0-1 van Go Ahead Eagles, een resultaat waar de ploeg van Ernie Brandts ook dit seizoen naar op jacht gaat.

www.fc-eindhoven.nl/kaarten

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden