Justin Ogenia, deze winter van Willem II overgenomen, in duel met Shayne Pattynama. (Foto: Johan Manders).
Justin Ogenia, deze winter van Willem II overgenomen, in duel met Shayne Pattynama. (Foto: Johan Manders). (Foto: )

Telstar maatje te groot voor FC Eindhoven: 2-0

  Sport

Op vrijdagavond speelde FC Eindhoven de eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar. In Velsen-Zuid was Telstar de tegenstander in het Rabobank IJmond Stadion. De Eindhovenaren begonnen het jaar met een domper: het werd 2-0 voor de Witte Leeuwen.

VELSEN-IJMUIDEN - Bij FC Eindhoven mocht nieuweling Justin Ogenia meteen in de basis beginnen. Daarnaast begon Jay Idzes in de basis, de middenvelder herstelde in de winterstop van een kuitblessure. In de tweede minuut keek FC Eindhoven al tegen een achterstand aan. Na een dribbel door de Eindhovense defensie was een schot van Elayis Tavsan te machtig voor Ruud Swinkels. Daarna keerde de Eindhovense doelman een schot van Reda Kharchouch en voorkwam zo een grotere achterstand. Niet veel later moest Zé Pedro de strijd staken na een blessure. Jarno Janssen verving hem.

Weinig kansen
Tien minuten voor de rust kreeg Telstar een vrije trap op een mooie positie. Anthony Berenstein ging achter de bal staan en schoot op de lat. Een minuut later dribbelde Kharchouch door de Eindhovense defensie, maar de spits miste het doel. Niet veel later kreeg FC Eindhoven een grote mogelijkheid. De Blauw-Witten kregen de bal van Telstar cadeau en Moses Makasi kon er met de bal vandoor. De Engelsman wist de bal voor het doel te brengen waar Samy Bourard de bal ontving. Uit de kluts kreeg de Belg een schietkans maar zijn schot werd gesmoord en zo kon Telstar de bal net voor de doellijn wegwerken.

Na ongeveer zeven minuten spelen in de tweede helft kwam Telstar op een 2-0 voorsprong. Een lange bal van achteruit viel tussen Maarten Peijnenburg en Kharchouch in. De spits van Telstar kreeg de bal mee en rondde fraai af. FC Eindhoven kwam even later goed weg nadat Tavsan de mogelijkheid kreeg om uit te halen. Zijn schot werd van richting veranderd en belandde zo op de buitenkant van de paal. Niet veel later werd er weer gevaar gesticht voor het doel van Swinkels. Een voorzet werd afgeslagen en de afvallende bal werd door Shayne Pattynama vanuit de draai maar net baast geschoten. Kharchouch schoot daarna bijna zijn tweede van de avond binnen. Swinkels liet dit niet toe en pakte het schot stijlvol uit de hoek. Uit de hoekschop die daarop volgde kopte Ilias Bronkhorst net voorlangs.

Vrijdag is er een nieuwe kans op een driepunter. Dan krijgt de ploeg van Ernie Brandts Helmond Sport op bezoek. Kaarten via: fc-eindhoven.nl/tickets

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden