Rechtsback Valentino Vermeulen puft uit na wéér een tegendoelpunt. Het werd vrijdag 1-4. (Foto: Johan Manders).
Rechtsback Valentino Vermeulen puft uit na wéér een tegendoelpunt. Het werd vrijdag 1-4. (Foto: Johan Manders). (Foto: )

FC Volendam walst over FC Eindhoven heen: 1-4

  Sport

In een regenachtig Jan Louwers Stadion trapte FC Eindhoven vrijdagavond af tegen FC Volendam. De Volendammers begonnen als koploper van de tweede periode aan de wedstrijd en lieten zien waarom. FC Eindhoven werd overklast door de ploeg van trainer Wim Jonk: 1-4. Het Eindhovense doelpunt kwam op naam van Youri Roseboom.

EINDHOVEN - De ploeg van Jonk liet zien dat ze elkaar makkelijker konden vinden en kwamen snel op voorsprong. Een steekpass zette de doorgelopen linksback Gijs Smal vrij voor Ruud Swinkels. De verdediger schoot de Volendammers met een schot in de lange hoek op voorsprong.

Snel daarna volgde opnieuw een enorme kans voor FC Volendam. Nick Doodeman en Martijn Kaars ontweken de buitenspelval en verschenen samen vrij voor Ruud Swinkels. De doelman redde tot twee keer toe geweldig en behoedde zijn team hiermee voor een grotere achterstand. In de 25ste minuut kwam FC Volendam alsnog op 0-2. Een voorzet van de zijkant werd door de vrijstaande Gijs Smal vanaf de penaltystip eenvoudig binnengeschoten. Vlak voor rust leidde een foute inspeelpass van FC Volendam tot een grote kans voor Marcelo Lopes. De Portugees leek er doorheen, maar een perfecte sliding haalde het gevaar uit de aanval. Zo eindigde de eerste helft, waarin de kansen vooral voor de bezoekers waren, in 0-2.

In de tweede helft was de eerste kans voor de Blauw-Witten. Een corner viel bij de tweede paal voor de voeten van Marcelo Lopes. Zijn poging ging hard naast. FC Volendam trok daarna het spel weer naar zich toe en bouwde de voorsprong uit. Een lage voorzet vanaf links viel voor de voeten van Nick Doodeman, die vervolgens eenvoudig binnen kon schieten en de stand op 0-3 bracht.

Met nog iets meer dan een kwartier op de klok scoorde FC Volendam voor de vierde keer deze avond. Francesco Antonucci schoot van afstand raak buiten bereik van Ruud Swinkels. In de laatste minuten deed FC Eindhoven via Youri Roseboom wat terug. Een afgeslagen corner werd van buiten de zestien door de aanvaller van Jong FC Eindhoven binnengeschoten: 1-4.

www.fc-eindhoven.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden