DuikTeam Eindhoven (DTE) werd tweede op het NK Onderwatervoetbal in Delft. In de penaltyserie van de finale trok tegenstander Aqua Delfia aan het langste eind.
DuikTeam Eindhoven (DTE) werd tweede op het NK Onderwatervoetbal in Delft. In de penaltyserie van de finale trok tegenstander Aqua Delfia aan het langste eind. (Foto: )

Eindhovense duikvereniging sneuvelt in finale

  Sport

De Eindhovense duikvereniging DuikTeam Eindhoven (DTE) heeft zondag een tweede plaats behaald op het NK Onderwatervoetbal in Delft. De bloedstollende finale tegen regerend kampioen Aqua Delfia eindigde in een 0-0 gelijkspel. Dat betekende dat er penalty's moesten worden genomen. Daarin trok Aqua Delfia uiteindelijk aan het langste eind.

DELFT - In totaal deden er dertien teams mee aan het Nederlands Kampioenschap, afkomstig van verschillende duikverenigingen uit het hele land, dat voor de achtste keer werd georganiseerd. Na een poulefase volgt een knock-out fase, eindigend in een finale. DuikTeam Eindhoven deed met twee teams mee aan het NK.

Bij onderwatervoetbal spelen twee teams tegen elkaar van drie duikers. Elk team mag twee wisselspelers paraat hebben. De voetballers 'lopen' in duikuitrusting met perslucht over de bodem van het zwembad en voetballen met een verzwaarde bal. Het is een zeer intensieve sport, omdat de spelers naast een persluchtfles, ook aardig wat kilo's lood meenemen om op de bodem te kunnen blijven lopen. Wedstrijden duren daarom vijf minuten. Er moet gescoord worden in waterpolodoeltjes die op de bodem van het zwembad zijn bevestigd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden