FC Eindhoven bezet na zestien speelronden de twaalfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. (Foto: Johan Manders)
FC Eindhoven bezet na zestien speelronden de twaalfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. (Foto: Johan Manders) (Foto: )

FC Eindhoven verliest van Cambuur: 0-3

  Sport

FC Eindhoven heeft voor de eerste keer dit seizoen op eigen veld verloren. Koploper SC Cambuur was in het Jan Louwers Stadion met 0-3 te sterk. Alle treffers vielen na rust.

EINDHOVEN - Tijdens de eerste minuut van de wedstrijd werd er niet gespeeld om aandacht te vragen tegen racisme in het voetbal. Toen dat achter de rug was, kon er gevoetbald worden. Het was SC Cambuur dat in de eerste fase van de wedstrijd druk zette om een vroege voorsprong te forceren. Toch wisten de Eindhovenaren zich regelmatig onder de druk uit te voetballen, waardoor het spel zich voortdurend van helft verplaatste. In de twintigste minuut kwam de ploeg uit Leeuwarden pas met zijn eerste poging tot scoren door middel van een afstandsschot. Issa Kallon kreeg ruimte om uit te halen maar schoot de bal over en naast het doel. Niet veel later gaf Kaj de Rooij een goede breedtepass waardoor Alvin Daniëls de diepte in werd gestuurd. De buitenspeler kon de voorzet geven maar Rigino Cicilia kwam net te kort om de bal in het doel te tikken.

Direct na rust schoten de Friezen uit de startblokken. Vanuit een vrije trap kopte Calvin Mac-Intosch de bal achter Ruud Swinkels: 0-1. Nog geen vijf minuten later was het alweer raak voor de Friese ploeg. Ditmaal was het Robert Mühren die een voorzet van Issa Kallon binnenprikte en daarmee de Eindhovenaren binnen korte tijd op een 0-2 achterstand zette. Na ongeveer twintig minuten te hebben gespeeld in de tweede helft kwam Marcelo Lopes het veld in voor Alvin Daniëls. De Portugees zette meteen een goede aanval op waarna hij zelf kon uithalen. Doelman Sonny Stevens wist te voorkomen dat de invalbeurt direct een doelpunt opleverde.

Een paar minuten later werd de wedstrijd beslist. Stanley Akoy schoof de bal naar de vrijstaande Mitchel Paulissen, die de bal met een fraaie boog in de verre kruising liet vliegen: 0-3. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 0-3 nederlaag voor de Blauw-Witten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden