Vreugde bij de spelers van FC Eindhoven. De ploeg staat nu op de elfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. (Foto: Johan Manders).
Vreugde bij de spelers van FC Eindhoven. De ploeg staat nu op de elfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. (Foto: Johan Manders). (Foto: )

Jubileumavond met gouden randje voor FC Eindhoven

  Sport

FC Eindhoven heeft de jubileumwedstrijd tegen MVV Maastricht met 2-0 gewonnen. De Blauw-Witten, die afgelopen weekend het 110-jarig bestaan van de club vierden, kwamen moeizaam op gang in het jubileumduel, maar wisten de wedstrijd, door doelpunten van Rigino Cicilia en Kaj de Rooij, alsnog naar zich toe te trekken.

EINDHOVEN - In de openingsfase, waarin de thuisploeg het spel probeerde te controleren, was de eerste kans voor tegenstander MVV Maastricht. Deze kans leek de Blauw-Witten wakker te schudden, waarna de ploeg meer druk begon te zetten. Voor de eerste grote kans voor FC Eindhoven moesten de ruim 2500 toeschouwers wachten tot een kleine twintig minuten. Bart Biemans kopte bijna een vrije trap binnen, maar de Maastrichtse sluitpost Nigel Bertrams wist de inzet te keren.

Precisie
Vlak voor rust kreeg Rigino Cicilia, na goed wegdraaien, opnieuw een grote kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen. Het schot ontbrak echter de precisie waardoor de stand gelijk bleef.

De eerste kans in de tweede helft was voor MVV. Joshua Holtby kwam na een steekpass oog-in-oog met Ruud Swinkels. Een reflex van de Eindhovense doelman zorgde ervoor dat de inzet niet direct het doel in vloog. De bal stuiterde vervolgens richting het doel maar Jay Idzes wist deze nog net op tijd weg te werken.

Binnentikker
In de 71ste minuut zag Marcelo Lopes zijn voorzet via een Limburgs been bijna in het doel gaan. Kort daarna wist FC Eindhoven de ban te breken. In de 73ste minuut werd er in eerste instantie een corner afgeslagen. De bal werd opnieuw voorgezet waarna de bal in het doelgebied bleef hangen. Rigino Cicilia kon de bal eenvoudig intikken en de stand op 1-0 brengen.

Hoog druk zetten
MVV probeerde de gelijkmaker te forceren door hoog druk te zetten op de helft van de Blauw-Witten. De druk zorgde voor gaten in de defensie van MVV. Rigino Cicilia profiteerde daarvan, dribbelde naar voren toe en legde de bal af op Kaj de Rooij. De Bestenaar schoot de bal keurig naast de doelman, maar de paal gooide roet in het eten. Vlak voor het laatste fluitsignaal werd de wedstrijd dan toch beslist. Kaj de Rooij nam de bal met de hak mee, waarna hij feestavond een gouden randje gaf: 2-0.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden