Chris Aelberts (links) en algemeen directeur Wim van den Broek. (Foto: Martina Roovers)
Chris Aelberts (links) en algemeen directeur Wim van den Broek. (Foto: Martina Roovers) (Foto: Martina Roovers)

110 jaar FCE: 'Hier zijn we met z'n allen'

  Sport

Doorgaans worden zilveren, gouden of ivoren jubilea gevierd. FC Eindhoven vindt zijn 110-jarig bestaan een dusdanige mijlpaal, dat de voetbalclub uitpakt met een heus jubileumweekend. In en rondom het Jan Louwers Stadion én bij de amateurs aan de Velddoornweg zijn op zaterdag 16 november allerlei sportieve feestelijkheden te beleven. (Geschreven door Martina Roovers)

EINDHOVEN - Het gaat goed met alle verenigingen die de naam FC Eindhoven dragen. De betaald voetbalorganisatie (BVO) heeft dit seizoen in het eigen Jan Louwers Stadion nog niet verloren, de amateurvereniging groeide naar bijna duizend leden en het futsalteam staat al jaren aan kop. De ambitie om nóg groter te worden is er zeker, volgens Wim van den Broek. Hij is sinds dit seizoen de nieuwe algemeen directeur.

"We mogen zeker trots zijn en dat ook meer gaan uitdragen. Als je ziet wat er de laatste jaren is gedaan. Dat is fantastisch. Blij dat we dat nu kunnen vieren." Er woei niet altijd zo'n positieve wind door het Jan Louwers Stadion. Rondom het 100-jarig bestaan bevond de club zich in woelig vaarwater. Het voortbestaan was onzeker en een faillissement werd ternauwernood afgewend. Nu FC Eindhoven financieel stabiel is, wordt er bij gelegenheid van het 110-jarig bestaan extra groots uitgepakt. "De verschillende entiteiten van FCE zijn zich aan het profileren", zegt Chris Aelberts, mede verantwoordelijk voor de organisatie. "Goede aanleiding om te zeggen: hier zijn we met z'n allen."

Het weekend start op vrijdagavond met de thuiswedstrijd tegen MVV. "Supporters hebben een enorm spandoek gemaakt. Het is een sfeeractie die je niet vaak ziet", meldt communicatiemedewerker Lars van Herk. "Die avond is de opwarmer voor zaterdag. Op 16 november komt alles samen. Bij de amateurs speelt alle jeugd thuis, er is een reünie en futsal geeft clinics." Chris: "Dat laatste is bovendien de link naar onze academy, want de jeugd traint zowel op het veld als in de zaal. Uniek in Nederland."

www.fc-eindhoven.nl/blauw-wit-feest-op-16-november

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden