Rigino Cicilia was vrijdagavond de held van FC Eindhoven. De spits maakte beide goals. (Foto: Johan Manders).
Rigino Cicilia was vrijdagavond de held van FC Eindhoven. De spits maakte beide goals. (Foto: Johan Manders). (Foto: )

Rigino Cicilia held bij FC Eindhoven

  Sport

In speelronde 13 van de Keuken Kampioen Divisie nam FC Eindhoven het op tegen Jong AZ. De ploeg van Ernie Brandts wist een achterstand om te buigen in een 2-1 overwinning. Beide Eindhovense doelpunten kwamen van de voet van Rigino Cicilia.

EINDHOVEN - Hoewel Jong AZ in de eerste fase van de wedstrijd het meeste balbezit had, waren de eerste grote mogelijkheden voor FC Eindhoven. Buitenspel zorgde ervoor dat het feest tot twee keer toe niet door ging. Na ruim een kwartier spelen brak Jong AZ door de Eindhovense defensie waardoor Des Kunst de bal voor het inschieten had. Een geweldige redding van Ruud Swinkels zorgde ervoor dat de stand gelijk bleef. In de 22ste minuut kon Samy Bourard, na een prachtige individuele actie, een doelpoging doen. Zijn inzet vloog net over de kruising, de bal toucheerde de lat, waardoor de twee ploegen in evenwicht bleven.

Na een klein half uur te hebben gespeeld viel het eerste doelpunt dan toch. Jong AZ kwam opnieuw gevaarlijk dicht in de buurt van het doel van Ruud Swinkels. De doelman van FC Eindhoven wist een eerste inzet van Tijjani Reijnders nog te keren, maar bleef in de rebound van Thijs Oosting kansloos achter: 0-1.

In de tweede helft schoot FC Eindhoven uit de startblokken. Een steekpass van Rigino Cicilia zette Bourard voor het doel van Jong AZ. Doelman Rody de Boer wist het schot uit het doel te houden, waardoor de Blauw-Witten tegen een achterstand bleven aankijken. Niet veel later werd deze achterstand dan alsnog weggepoetst. Door een plotselinge balverovering op het middenveld kon Kaj de Rooij de diepte in worden gestuurd en een voorzet geven. Cicilia tikte bal vervolgens gemakkelijk in het doel: 1-1. FC Eindhoven bleef vervolgens druk zetten en kwam in de buurt van het doel van Jong AZ, maar de grote kansen bleven uit. Tot de 81ste minuut. Een hoge voorzet werd door De Boer gepakt, maar de doelman moest de bal lossen. Cicilia was er als de kippen bij om de 2-1 te maken. Daarmee bleven de drie punten in Eindhoven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden