FC Eindhoven druipt af. De ploeg mist Van den Boomen. Hij vertrok voor 't sluiten van de transferdeadline. (Foto: Johan Manders).
FC Eindhoven druipt af. De ploeg mist Van den Boomen. Hij vertrok voor 't sluiten van de transferdeadline. (Foto: Johan Manders). (Foto: )

Jeugdig FC Eindhoven onderuit in Almere: 3-1

  Sport

Een gehavend FC Eindhoven verloor vrijdag in de uitwedstrijd tegen Almere City FC met 3-1 van de Flevolanders. Het duel, dat op een 1-1 gelijkspel leek af te stevenen, kantelde na een rode kaart voor Cas Faber in de slotfase. Het Eindhovense doelpunt kwam op naam van Kaj de Rooij.

ALMERE - In de openingsfase van de wedstrijd had Almere City FC veelal het balbezit. Dit zorgde niet meteen voor gevaar voor het doel van Ruud Swinkels tot aan de vijftiende minuut. De Eindhovense doelman moest redden na een schot van Shayon Harrison. Enkele minuten later kwamen de Almeerders wel op voorsprong. Een schot van Bart Meijers werd van richting veranderd en was Ruud Swinkels te machtig, 1-0. Vervolgens werd het spel aan beide kanten slordig waardoor er geen tot weinig gevaar voor de doelen werd gesticht. Na een hoekschop kwam Rigino Cicilia nog dichtbij een treffer, de boomlange spits kopte achterwaarts op de lat.

Kort na rust kwam FC Eindhoven op gelijke hoogte. Alvin Daniëls had een mooie individuele actie in huis waarna Kaj de Rooij raak schoot en de stand op 1-1 bracht. Bij FC Eindhoven moest Bart Biemans vervolgens geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Quinten Huybers.

Even later zorgde Ruud Swinkels er, met een mooie reflex, voor dat de stand gelijk bleef na een schot van Mees Kaandorp. In de fase hierna golfde het spel op en neer en ging de wedstrijd gelijk op. Almere City FC combineerde even later door de jonge Eindhovense defensie. Mees Kaandorp kwam vervolgens tot een schot, liet Ruud Swinkels kansloos, maar zag zijn schot op de paal belanden. Hierdoor bleef de stand 1-1. Vier minuten voor tijd vloerde Cas Faber invaller James Efmorfidis waarna de middenvelder een rode kaart ontving van scheidsrechter Edgar Bijl. De Griek, in Almeerse dienst, schoot de gegeven vrije trap achter Ruud Swinkels en zette zijn ploeg op een 2-1 voorsprong. In blessure tijd, liep de thuisploeg via Mees Kaandorp uit naar 3-1. Net als vorige week maandag verloor FC Eindhoven in de slotfase.

Vrijdag komt Jong AZ op bezoek in het Jan Louwers Stadion. Afgelopen dinsdag, na het drukken van deze krant, werkte de Eindhovenaren een bekerwedstrijd af, op bezoek bij Rijnburgse Boys.

Meer berichten