Na afloop wordt het 40-jarig TC Woensel jubileum met een Oktober Bikefest gevierd. Een foodtruck met bratwürst is aanwezig. (Foto: Pixabay).
Na afloop wordt het 40-jarig TC Woensel jubileum met een Oktober Bikefest gevierd. Een foodtruck met bratwürst is aanwezig. (Foto: Pixabay). (Foto: )

De Stratumse Heidetocht van jubilerend TC Woensel

  Sport

Kom zondag 27 oktober naar het Oktober ATB Bikefest van TC Woensel en fiets de Stratumse Heidetocht mee, een tocht met afstanden van 25, 37, 45 en 60 kilometer. Na afloop wordt het 40-jarig TC Woensel jubileum met een Oktober Bikefest gevierd. Een foodtruck met bratwürst is aanwezig.

EINDHOVEN - Al jaren organiseert TC Woensel deze ATB toertocht op Natuurpark de Groote Heide ten zuiden van Eindhoven. Voor hoogtemeters en snelle afdalingen moet je niet bij de Stratumse Heidetocht zijn.. Toch is de Stratumse Heidetocht een ware uitputtingsslag die het uiterste van je conditie vraagt. Zeker op de lange afstanden van 45 en 60 km is het ploeteren. Delen van de route kunnen in oktober namelijk erg nat zijn.

De route loopt door een afwisselend gebied bestaande uit loof- en dennenbossen, kleinschalige akkers, heidevelden, vennen en moerasachtige gebieden. Natuurlijk zijn stukken in de route opgenomen waar je lekker tempo kunt maken en je over smalle singletracks tussen de bomen doorslingert. Nog een leuk detail: onderweg kom je geen metertje asfalt tegen. De start is tussen 9.00 en 10.00 uur. Verzamelpunt is buurthuis 't Akkertje, op Heezerweg 452 in Eindhoven.

www.tcwoensel.nl

Meer berichten