Op Sportpark de Toekomst verloren de Blauw-Witten met grote cijfers van een sterk Jong Ajax. (Foto: Johan Manders).
Op Sportpark de Toekomst verloren de Blauw-Witten met grote cijfers van een sterk Jong Ajax. (Foto: Johan Manders). (Foto: )

Jong Ajax overklast FC Eindhoven met grote cijfers: 6-0

  Sport

Na de 4-1 thuisoverwinning op Telstar ging FC Eindhoven een week later op bezoek bij Jong Ajax. Op Sportpark de Toekomst verloren de Blauw-Witten met grote cijfers van een sterk Jong Ajax.

AMSTERDAM - Al snel kwam FC Eindhoven onder druk te staan en was Jong Ajax enkele keren dreigend voor het doel van Ruud Swinkels. Jong Ajax kwam na iets meer dan twintig minuten voetballen op voorsprong. Verdediger Perr Schuurs stoomde op en bood spits Lassina Traoré de mogelijkheid om te scoren. Oog in oog met Ruud Swinkels rondde de Burkinees koel af.

Samy Bourard miste, na een snelle uitbraak, dé kans op 1-1. Marcelo Lopes gaf voor waarna de Belg net te hoog mikte en over schoot. Een minuut daarna werd Bourard naar de grond getrokken door een Ajacied en kreeg FC Eindhoven een strafschop. Ajax-doelman Dominik Kotarski keerde de inzet van Joey Sleegers. In plaats van 1-1 werd het 2-0 in het voordeel van de Amsterdammers. Na een voorzet van Nicolas Kühn werkte Bart Biemans de bal ongelukkig achter Ruud Swinkels. Nog voor rust liep het tweede elftal van Ajax uit naar 3-0 via Noa Lang die knap afrondde.

In de rust werd Kaj de Rooij vervangen door Cas Faber die, na lang blessureleed, zijn debuut maakte in het eerste elftal van FC Eindhoven. Jong Ajax liep in de 50e minuut uit naar 4-0 door Jurgen Ekkelenkamp die niet faalde voor de neus van Ruud Swinkels. Perr Schuurs schoot de Amsterdammers vervolgens naar een 5-0 voorsprong. Via een vrije trap liet hij Ruud Swinkels kansloos. Niet veel later schoot Ryan Gravenberch de ploeg van Mitchell van der Gaag naar een 6-0 voorsprong. Youri Roseboom maakte net als Cas Faber ook zijn debuut voor FC Eindhoven. Hij verving Rigino Cicilia.

In de slotfase kreeg FC Eindhoven via Samy Bourard en Karim Essikal nog mogelijkheden op de eretreffer, maar doelman Kotarski wist zijn doel schoon te houden. Tegen een versterkt Jong Ajax wist FC Eindhoven het sterke spel van vorige week tegen Telstar geen vervolg te geven. Eindstand: 6-0.

NAC Breda
Vrijdag 18 oktober speelt FC Eindhoven de volgende competitiewedstrijd. Koploper NAC Breda, die afgelopen vrijdag de eerste periodetitel won, komt dan op bezoek. Het duel begint om 20.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden