Zaterdag 12 oktober speelt Brabantia thuis tegen FC Eindhoven/AV. Dit duel is tevens de eerste wedstrijd onder de nieuwe LED-verlichting.
Zaterdag 12 oktober speelt Brabantia thuis tegen FC Eindhoven/AV. Dit duel is tevens de eerste wedstrijd onder de nieuwe LED-verlichting. (Foto: )

LED-verlichting RKVV Brabantia symbool voor 'nieuwe' toekomst

  Sport


Het is niet zo lang geleden dat de Strijpse voetbalvereniging RKVV Brabantia te vinden was in het lijstje van lokale voetbalverenigingen waar het, met name financieel, niet goed mee ging. Maar Brabantia mag nu als voorbeeld gelden voor een amateurvoetbalclub die er door intensieve samenwerking weer rooskleurig voor staat. De in gebruik name van nieuwe LED-verlichting staat symbool voor die transformatie.

EINDHOVEN - Brabantia is een echte Strijpse volksclub waar iedereen welkom is. Eenmaal door de poort is iedereen Brabantiaan. Professionalisering van de organisatie, ook in verband met wettelijke verplichtingen (denk aan hygiëne, AVG, et cetera) en afnemende sponsorgelden legde een dusdanige druk op de club dat het steeds moeilijker werd vrijwilligers te werven. Met als gevolg dat Brabantia er jaren geleden niet goed voor stond. Zowel organisatorisch als financieel.

Echter, door het doorzettingsvermogen van een groep goede en gemotiveerde Brabantia-vrijwilligers én de ondersteuning van de sportambtenaren van de gemeente Eindhoven kan Brabantia stellen dat het zonnetje weer schijnt. Er staat nu een gezonde club die zijn schulden heeft weten af te lossen, de organisatie op orde heeft en een volle en vooral gezellig sportcafé kent.

Als klap op de vuurpijl heeft Brabantia zelf nieuwe LED-verlichting voor op het hoofdveld aangeschaft. Een kostbare uitgave die op verschillende fronten terugbetaald gaat worden: duurzame lampen, beter licht, de mogelijkheid tot avondwedstrijden en op de middellange termijn kostenbesparend. Hierbij ook opgemerkt dat grotere en kleinere sponsoren hun bijdrage hebben gedaan, waaronder de hoofdsponsor van onze jeugdafdeling ING.

Op zaterdag 12 oktober (19.30) speelt Brabantia thuis tegen FC Eindhoven/AV. Dit duel is tevens de eerste wedstrijd dat gespeeld wordt onder de nieuwe LED-verlichting.

Meer berichten