Doelman Ruud Swinkels baalt na wéér een tegentreffer. FC Eindhoven verloor met 4-0 op bezoek bij De Graafschap. (Foto: Johan Manders).
Doelman Ruud Swinkels baalt na wéér een tegentreffer. FC Eindhoven verloor met 4-0 op bezoek bij De Graafschap. (Foto: Johan Manders). (Foto: )

De Graafschap maatje te groot voor FC Eindhoven

  Sport

Op vrijdagavond heeft FC Eindhoven, op bezoek bij koploper De Graafschap, met 4-0 verloren. De thuisploeg verdeelde de doelpunten voor en na rust. Branco van den Boomen, die onlangs de overstap naar De Superboeren maakte, stond in de basis bij de ploeg van Mike Snoei.

DOETINCHEM - De eerste kans van de wedstrijd was voor De Graafschap. Een lage voorzet van Mohamed Hamdaoui werd door Ralf Seuntjens op onmogelijke wijze gemist. Hij tikte de bal naast de doel, terwijl hij maximaal twee meter van de doellijn stond. De eerste tien minuten bleef de thuisploeg aandringen op het doel van FC Eindhoven. In de zeventiende minuut viel het eerste doelpunt van de wedstrijd. Hamdaoui kopte een voorzet achter FC Eindhoven doelman Ruud Swinkels. Even later viel ook de 2-0: een afstandsschot van Gregor Breinburg belandde in de linkerhoek. Na 41 minuten voetballen kregen de Blauw-Witten hun grootste kans van de eerste helft. Marcelo Lopes ging alleen op De Graafschap doelman Hidde Jurjus af, maar zag zijn inzet gestopt worden.

Afgekeurd
Vroeg in de tweede helft kreeg FC Eindhoven meteen een grote kans, maar het schot van Joey Sleegers werd gekeerd door Jurjus. FC Eindhoven speelde na rust beter dan in het eerste bedrijf. De ploeg leek na 57 minuten op 2-1 te komen, maar het doelpunt van Marcelo Lopes werd afgekeurd wegens buitenspel. Enkele minuten later was het dan toch 3-0 voor De Graafschap. Seuntjens schoot de bal in de rechterhoek van het doel, buiten bereik van FC Eindhoven doelman Ruud Swinkels.

FC Eindhoven had het in het vervolg van de tweede helft moeilijk tegen het team van trainer Mike Snoei. Toch kreeg FC Eindhoven na 71 minuten spelen een grote kans op de 3-1. Een kopbal van Bart Biemans werd gestopt door de sterk spelende keeper van De Graafschap: Jurjus. Enkele minuten later werd FC Eindhoven wederom gevaarlijk via een schot van grote afstand van rechtsback Collin Seedorf. Na meerdere kansen van FC Eindhoven was het toch weer De Graafschap dat tot scoren kwam. Jordy Thomassen schoot de 4-0 binnen op aangeven van Branco van den Boomen. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord.

www.fc-eindhoven.nl

Meer berichten