De 5KM4ALL wandelend, hardlopend, met de rolstoel, in een handbike, op een fiets of de step, met een kinderwagen of als Nordic Walker af te leggen.
De 5KM4ALL wandelend, hardlopend, met de rolstoel, in een handbike, op een fiets of de step, met een kinderwagen of als Nordic Walker af te leggen. (Foto: )

5KM4ALL: de 5 km loop voor iedereen

  Sport

Tijdens het weekend van de Eindhovense marathon wordt de derde editie van de 5KM4ALL gehouden. Die vindt zaterdag 12 oktober om 13.00 uur plaats. Bij deze vijf kilometer loop mogen de deelnemers het parcours afleggen op alternatieve wijze. Zo is de 5KM4ALL wandelend, hardlopend, met de rolstoel, in een handbike, op een fiets of de step, met een kinderwagen of als Nordic Walker af te leggen. Iedereen mag meedoen, enkel de snelheid is gelimiteerd tot 14 kilometer per uur.

EINDHOVEN - Deze 5KM4ALL staat in het teken van gezelligheid en plezier en valt dit jaar samen met alle wandelafstanden van zaterdag 12 oktober. Wie wil deelnemen aan deze leuke en gezellige loop op zaterdagmiddag, kan zich Inschrijven via de onderstaande website van de Marathon van Eindhoven.nl. De inschrijfkosten bedragen 10 euro. Iedereen mag meedoen, enkel de snelheid is gelimiteerd tot 14 km per uur.

Gratis deelname
De Marathon van Eindhoven werkt bij dit evenement nadrukkelijk samen met Uniek Sporten Zuid-Brabant. De beweegcoaches van Uniek Sporten Zuid-Brabant helpen mensen met een handicap bij het vinden van een bij hen passende sport en het regelen van de benodigde hulpmiddelen en vervoer. Mensen met een handicap die zich aanmelden via het onderstaande e-mailadres, mogen geheel gratis deelnemen aan de 5KM4ALL. Mocht de 5 kilometer nog te ver weg zijn, dan kan er ook nog gekozen worden voor een 3 kilometer instroompunt.

Uniek sporten zet zich overigens verder in voor een beter en groter sportaanbod voor mensen met een handicap en meer aandacht voor gehandicaptensport in het algemeen. Om dit te kunnen realiseren zijn er regionale samenwerkingsverbanden gesloten. Meerdere gemeentes zetten zich in om het doel - sporten voor iedereen met een handicap - structureel mogelijk te maken, te kunnen bereiken.

De mogelijkheden voor aangepast bewegen zijn eindeloos. Fietsen, wandelen, rolstoelbasketbal, skiën, paardrijden... Het kan allemaal. Op de website van Uniek Sporten Brabant www.unieksportenbrabant.nl staat alle informatie. Selecteer daar je woonplaats. Zo is direct te zien welke sporten in de omgeving er zijn en met welke beweegcoach contact daarover opgenomen kan worden.

www.marathoneindhoven.nl

anne@more2win.com

Meer berichten