Michel Reinders, Kenny van Weeghel en Stijn Steenbakkers doen een poging op de graffiti-atletiekbaan. (Foto: Gemeente Eindhoven).
Michel Reinders, Kenny van Weeghel en Stijn Steenbakkers doen een poging op de graffiti-atletiekbaan. (Foto: Gemeente Eindhoven). (Foto: )

Opening tijdelijke graffiti-atletiekbaan

  Sport

Uniek Sporten Brabant, BrabantSport en de gemeente Eindhoven openden op vrijdag 20 september een atletiekbaan in het centrum van Eindhoven. Samen met wethouder Stijn Steenbakkers en directeur van BrabantSport Michel Reinders vroegen ze hiermee tijdens de start van de Nationale Sportweek aandacht voor sporten met een beperking.

EINDHOVEN - Op de atletiekbaan kunnen mensen meedoen aan rolstoelraces, racerunning of blindrunning om te ervaren hoe het is om te sporten met een beperking. Wethouder Stijn Steenbakkers en directeur van BrabantSport Michel Reinders trapten af en namen het in een rolstoelrace op tegen paralympisch atleet Kenny van Weeghel.

Chronische aandoening
Michel Reinders, directeur BrabantSport: "Sport doet iets met je is dit jaar het thema van de Nationale Sportweek en dat weten we als BrabantSport natuurlijk als geen ander. En dit geldt zeker ook voor mensen met beperking of chronische aandoening. Sporten is gezond, het zorgt voor sociale contacten en maakt je zelfredzamer. Hoe fijn is het bijvoorbeeld om zelf weer het stukje naar de winkel te kunnen lopen en je eigen boodschappen te doen? Ons motto is dan ook: Laat een beperking je niet remmen en kom in beweging!"

Marathon Eindhoven
De baan blijft liggen tot na de Marathon Eindhoven, die op 13 oktober plaatsvindt. Op 25 september, 3 en 10 oktober staan van 15.00 tot 17.00 uur de beweegcoaches van Uniek Sporten Zuid-Brabant met dezelfde activiteiten bij de graffiti-atletiekbaan. De beweegcoaches geven bovendien informatie over de aangepaste sportmogelijkheden in de regio.

Sporten is belangrijk voor iedereen. Mensen met een beperking of chronische aandoening ervaren vaak meer drempels om te gaan sporten of bewegen. Zij weten bijvoorbeeld niet welke sport zij kunnen beoefenen of hebben vragen over hulpmiddelen en vervoer. Uniek Sporten Brabant wil deze drempels wegnemen. Met de atletiekbaan en alle acties die daaromheen georganiseerd worden, laten zij zien dat je met een beperking ook lekker kunt gaan sporten of bewegen.

Over Uniek Sporten Brabant
Uniek Sporten Brabant ondersteunt mensen met een beperking of chronische aandoening bij het vinden van een passende sport. Brabant is opgedeeld in zeven regio's met elk een eigen sportloket en meerdere beweegcoaches. Sportloket Uniek Sporten Zuid-Brabant is een van deze loketten. Op de website www.unieksportenbrabant.nl staat een overzicht van alle sportverenigingen in Brabant met aangepast aanbod. Ook staan hier de contactgegevens van de beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant. Zij kijken samen met mensen met een beperking naar hun wensen, mogelijkheden en drijfveren.

Op 25 september, 3 en 10 oktober staan van 15.00 tot 17.00 uur de beweegcoaches van Uniek Sporten met dezelfde activiteiten bij de graffiti-atletiekbaan

Meer berichten