De spelers van FC Eindhoven druipen af na het verlies tegen Helmond Sport. Het werd 1-0 in het voordeel van de Helmonders.
De spelers van FC Eindhoven druipen af na het verlies tegen Helmond Sport. Het werd 1-0 in het voordeel van de Helmonders. (Foto: )

Eerste nederlaag FC Eindhoven een feit na verlies tegen Helmond

  Sport

In de Derby tegen Helmond Sport is FC Eindhoven tegen haar eerste nederlaag in de Keuken kampioen Divisie aangelopen. Door een late treffer van Bodi Brusselers werd het 1-0 voor de thuisploeg.

HELMOND - In de beginfase van de wedstrijd kwamen beide ploegen binnen tien minuten eenmaal gevaarlijk voor het doel van hun tegenstander. Vervolgens bleven zowel Helmond Sport als FC Eindhoven knokken voor elke meter, zonder dat dit grote mogelijkheden opleverden. Na 27 minuten spelen was Helmond Sport dichtbij een doelpunt en kwamen de Blauw-Witten goed weg. Valentino Vermeulen kreeg de bal ongelukkig tegen het been, waarna Karim Essikal vanaf de doellijn redding wist te brengen. De bal leek de doellijn al gepasseerd te zijn, waarna de thuisploeg massaal een doelpunt claimden. Scheidsrechter Clay Ruperti ging op het advies van zijn assistent af en liet doorspelen; het bleef 0-0.

Aan de andere kant werd Joey Sleegers vervolgens gevaarlijk na een steekpass van Karim Essikal. Ook Helmond Sport doelman Stijn van Gassel hield zijn doel schoon en pakte de inzet. Aan het begin van de tweede helft was FC Eindhoven meer aan de bal, maar dit leverde de Blauw-Witten geen grote kansen op. Vervolgens werd het van beide kanten wat feller. Daarna nam Marcelo Lopes het doel van Helmond Sport onder vuur na een mooie slalom. Stijn van Gassel keerde de inzet en kon de rebound van Samy Bourard eenvoudig pakken.

Vervolgens kreeg Joey Sleegers een grote kans, de buitenspeler mikte de bal over na een voorzet van Alvin Daniëls. In de slotfase kwam Helmond Sport uit het niets op een 1-0 voorsprong. Bodi Brusselers schoot de bal vijf minuten voor tijd vanaf de rand van de zestien mooi het doel in. Na de tegentreffer moest FC Eindhoven reageren. Collin Seedorf kopte kort voor tijd over na een voorzet van Bart Biemans.

In de slotfase zette FC Eindhoven nog aan om de gelijkmaker te forceren, maar gescoord werd er niet. Met de 1-0 nederlaag is het eerste verlies in de Keuken Kampioen Divisie een feit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden