Joey Sleegers rent juichend weg na het maken van de openingstreffer. Rigino Cicilia gaat achter hem aan. (Foto: Johan Manders).
Joey Sleegers rent juichend weg na het maken van de openingstreffer. Rigino Cicilia gaat achter hem aan. (Foto: Johan Manders). (Foto: )

FC Eindhoven wéér met zege aan de haal

  Sport

Op de laatste vrijdag van augustus werd in het Jan Louwers Stadion afgetrapt tegen Go Ahead Eagles. Na een spannende slotfase wisten de Blauw-Witten de punten in Eindhoven te houden. Na 95 minuten voetballen stond er een eindstand van 2-1 op het scorebord. De Eindhovense doelpunten werden gemaakt door Joey Sleegers en Samy Bourard.

EINDHOVEN - De wedstrijd begon rustig met een aantal kleine kansen voor beide ploegen, maar na een kwartier voetballen kwam de wedstrijd los. In de achttiende minuut was daar de eerste grote kans van de wedstrijd. Alexander Bannink versnelde en legde de bal terug op de zestien, waar een Deventenaar klaar stond. Jay Idzes wist de bal net voor de lijn te blokken. Kort voor rust kregen de Blauw-Witten een aantal grote kansen. Met een gelukje kreeg Joey Sleegers de bal mee. Hij stuitte op doelman Hobie Verhulst. De corner die daarop volgde werd door Bart Biemans op de lat gekopt. Een eerste helft met grote kansen voor beide partijen maar nog zonder doelpunten. Ruststand: 0-0.

Na vijf minuten spelen in de tweede helft kwam FC Eindhoven heel goed weg. Jay Idzes probeerde de bal te onderscheppen maar legde de bal onbedoeld panklaar voor Antoine Rabillard. Doordat Ruud Swinkels uit positie stond was het doel leeg. De Fransman benutte deze kans niet en lobde de bal via de lat over. Met nog twintig minuten op de klok voerde Go Ahead Eagles de druk steeds meer op. Dit zorgde voor enkele kleine mogelijkheden. Net op het moment dat FC Eindhoven het moeilijk kreeg stuurde Marcelo Lopes Joey Sleegers de diepte in. Eén-op-één met de keeper faalde hij niet en zette hij de Blauw-Witten op voorsprong.

De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Enkele minuten later werd de bal voorgegeven. Go Ahead-invaller Maarten Pouwels benutte de kans en zette de bezoekers naast FC Eindhoven. Ineens ging het heel hard. Een voorzet van Jay Idzes werd bij de tweede paal door Samy Bourard binnen gewerkt. Na 95 minuten voetballen blies arbiter Edgar Bijl voor het laatst op zijn fluit, voor het eindsignaal: 2-1.

Meer berichten