Aanvoerder Branco van der Boomen knalt de gelijkmaker binnen. (Foto: Johan Manders).
Aanvoerder Branco van der Boomen knalt de gelijkmaker binnen. (Foto: Johan Manders). (Foto: )

FC Eindhoven nog altijd zonder verliespartij: 7 punten uit 3 duels

  Sport

In de derde speelronde van de competitie ging FC Eindhoven op bezoek bij FC Den Bosch in Stadion de Vliert. Het leek er lang op dat FC Eindhoven de wedstrijd ging verliezen, maar in de blessuretijd wist Branco van den Boomen een strafschop te benutten waardoor de Blauw-Witten één punt wisten te bemachtigen.

EINDHOVEN - Met Joey Sleegers in de spits en Samy Bourard op de vleugel werd om 20.00 uur afgetrapt in Den Bosch. Al vroeg in de wedstrijd ging de bal na een overtreding van Valentino Vermeulen op de stip. Vanaf elf meter ziet aanvoerder Danny Verbeek zijn inzet knap gestopt worden door Ruud Swinkels. De doelman wist met deze redding een vroege achterstand voor de Blauw-Witten te voorkomen. De volgende minuten gingen gelijk op en grote kansen bleven uit.

Na 45 minuten voetballen zochten beide ploegen de kleedkamer op met een tussenstand van 0-0 de grootste kans van de eerste helft was voor de thuisploeg vanaf de penaltystip. In het begin van de tweede helft kregen zowel FC Den Bosch als FC Eindhoven grote kansen om op voorsprong te komen. De stand bleef vooralsnog 0-0. In de 71ste minuut belandde een indraaiende vrije trap op het hoofd van Stefan Velkov. De spits kopte de bal buiten bereik van Ruud Swinkels. Zo keek FC Eindhoven met nog twintig minuten op de klok tegen een 1-0 achterstand aan.

In de blessuretijd kreeg FC Eindhoven de uitgelegen kans op de gelijkmaker. Na een overtreding van Azzeddine Dkidak op Cicilia ging de bal voor de tweede keer deze wedstrijd op de stip. Branco van den Boomen mistte de penalty, maar mocht opnieuw aanleggen omdat doelman Wouter van der Steen te vroeg van zijn lijn was gekomen. In tweede instantie was het wel raak en zo werd het toch nog gelijk in de slotfase. Na een hectische slotfase wist FC Eindhoven één punt mee te nemen in Den Bosch.

Vrijdag 30 augustus krijgt FC Eindhoven Go Ahead Eagles op bezoek in het Jan Louwers Stadion. Tickets zijn verkrijgbaar via: voetbal.iticketsro.com/fc_eindhoven/

Meer berichten