Marcelo Lopes wordt bejubelt door zijn ploeggenoten. De Portugees maakte drie doelpunten. (Foto: Johan Manders).
Marcelo Lopes wordt bejubelt door zijn ploeggenoten. De Portugees maakte drie doelpunten. (Foto: Johan Manders). (Foto: )

FC Eindhoven wint weer en pakt volle buit na twee duels

  Sport

Na de overwinning van vorige week wist FC Eindhoven in haar eerste thuiswedstrijd opnieuw te winnen. In het Jan Louwers Stadion werd FC Dordrecht met 5-1 verslagen. Marcelo Lopes (3x), Branco van den Boomen en Joey Sleegers zorgden de doelpunten, waarna Pedro Marques nog iets terug deed.

EINDHOVEN - Vorig seizoen werden de 'Schapenkoppen' in het Jan Louwers stadion met 8-1 verslagen. De lat werd daarmee erg hoog gelegd. Toch wisten de Eindhovenaren het doelpuntrijke duel nog eens dunnetjes over te doen: 5-1. De gehele eerste helft ging het spel over en weer met grote kansen voor beide ploegen. Toch werd het verschil pas in de slotminuten van de eerste helft gemaakt. Uit een voorzet van Joey Sleegers werkte Marcelo Lopes de 1-0 op het scorebord en bracht FC Eindhoven daarmee op voorsprong.

FC Dordrecht kwam scherp uit de kleedkamer en zocht meteen het doel van Ruud Swinkels. Toch waren het de Eindhovenaren die al vrij de scoren uitbreidden: Branco van den Boomen was verantwoordelijk voor de 2-0. De aanvoerder van de Blauw-Witten volleerde de bal in de 55ste minuut vanuit een moeilijke hoek achter doelman Ramon ten Hove.

Nog geen zeven minuten later was het alweer raak. Een prachtige steekbal van Sleegers lanceerde Marcelo Lopes. Die speelde de Dordrechtste keeper met speels gemak voorbij, om vervolgens de stand op 3-0 te brengen. Niet veel later mocht Sleegers opnieuw alleen naar het Dordrechtste doel toe lopen. De sluitpost van de uitploeg deed nog wel een poging, maar wist de inzet van de middenvelder, die afgelopen zomer overkwam van het Slowaakse AS Trencin, niet te keren.

Het kon niet op voor FC Eindhoven, dat een geweldige vrijdagavond beleefde. Na een mislukte corner van FC Dordrecht kan de thuisploeg snel schakelen, waarna het een flitsende counter uit de hoge hoed toverde. Een steekbal zette Marcelo Lopes opnieuw één-op-één met de keeper. De Portugees deed wat hij deze avond twee keer eerder deed: scoren. Ondanks de doelpuntenregen van de Eindhovenaren wist FC Dordrecht toch nog iets terug te doen. Pedro Marques redde de eer voor zijn ploeg, maar het was natuurlijk veel te laat. Daarmee pakt FC Eindhoven de volle buit: zes punten uit twee duels. Een fantastisch begin voor trainer Ernie Brandts.

Volgende week speelt FC Eindhoven de tweede uitwedstrijd van het seizoen tegen FC Den Bosch. Tickets zijn verkrijgbaar via: fceuitkaarten.nl/shop

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden