Meer weten over Eindhoven Atletiek? Bel of mail dan met Joop Broeders via joop.broeders@eindhovenatletiek.nl of 06-12422389.
Meer weten over Eindhoven Atletiek? Bel of mail dan met Joop Broeders via joop.broeders@eindhovenatletiek.nl of 06-12422389. (Foto: )

Het vuur uit de sloffen (hard)lopen

  Sport

Tijd om je conditie op peil te brengen? Wat overtollige vakantiekilo's weg te werken? Dan kunnen de trimschoenen weer aangetrokken worden. Eindhoven Atletiek organiseert jaarlijks tal van hardloopevenementen.

EINDHOVEN - Zo is er de hardloopcursus Yakult Start to Run, in samenwerking met Runnerworld Eindhoven. Zaterdag 24 augustus start die cursus, waar de deelnemer in zeven weken tijd van volleerd bankzitter transformeert naar een echte hardloper. Een uitdaging! Onder deskundige leiding 'leer' je lopen, terwijl je ondertussen met nieuwe loopmaatjes een praatje aanknoopt. 'Je moet aangenaam lopen', is het credo van alle Start to Run-trainers. Ze motiveren de lopers, stellen ze op hun gemak en geven loopadvies. Hardlopen moet voor iedereen leuk zijn, vinden ze. Tevreden hardlopers die gezamenlijk nog iets drinken in de gezellige kantine van Eindhoven Atletiek. Ze motiveren elkaar door ervaringen te delen.

Loopvermogen
Bij de club start twee keer per jaar een nieuwe cursus. Tijdens die periode wordt bij de deelnemers het loopvermogen zo opgebouwd dat ze na zeven weken in staat zijn om 20 tot 25 minuten aan één stuk te lopen. Voor beginnende lopers is Start to Run regelmatig de aanzet tot méér. Niet zelden stromen lopers na afloop van de cursus door naar de verschillende loopgroepen, waar ze hun conditie verder kunnen uitbouwen. En ook dan weer onder leiding van deskundige trainers. Lopers kiezen na Start to Run voor een nieuw gezamenlijk doel: de vijf of tien kilometer bijvoorbeeld.

Maar ook wie 'zomaar lekker wil lopen', vindt zijn of haar weg bij Eindhoven Atletiek. Hardlopen is leuk, maar samen hardlopen blijft leuk. Start to Run begint zaterdag 24 augustus om 09.30 uur op de atletiekbaan aan het J.C.Dirkxpad 7, zijstraat van de Orpheuslaan in Eindhoven. De deelnamekosten bedragen 49,50 euro. De inschrijving is geopend via: yakultstarttorun.nl/inschrijven

Hypotheker-Beekloop
Behalve Yakult Start to Run, staat er woensdag 21 augustus nog meer sportiefs op het programma: de Hypotheker-Beekloop. Het betreft een laagdrempelig, recreatief loopevenement over het terrein van GGzE De Grote Beek. Er kan gekozen worden uit de afstanden 4, 8, 12 of 16 kilometer. Als er wellicht even tussendoor gewandeld moet worden, is dat geen probleem. De meer gevorderde lopers kiezen voor de langere afstanden. En dat is een mooie gelegenheid om te trainen voor de halve marathon van Eindhoven. Het parcours van alle afstanden gaat over verharde paden over het mooie, bosrijke terrein van de Grote Beek en is geheel verkeersvrij.

De kosten bedragen 8,50 euro, inclusief een goodiebag. Inschrijven kan online. Let op: op de dag zelf kan er niet meer ingeschreven worden.

www.inschrijven.nl

Meer berichten