Rigino Cicilia maakte zijn basisdebuut voor FC Eindhoven. De voormalig speler van RKC wist niet te scoren. (Foto: Johan Manders).
Rigino Cicilia maakte zijn basisdebuut voor FC Eindhoven. De voormalig speler van RKC wist niet te scoren. (Foto: Johan Manders). (Foto: )

FC Eindhoven lijdt in eigen huis pijnlijk verlies tegen Jong AZ

  Sport

FC Eindhoven heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen niet in winst om kunnen zetten. Het werd 0-1 in het voordeel van Jong AZ. Ondrej Mihalik benutte in de tweede helft een strafschop. Bij FC Eindhoven debuteerden Rigino Cicilia en Kaj de Rooij in de basis.

EINDHOVEN - Nadat Kaj de Rooij de bal knap wist af te pakken op het middenveld schoot aanvoerder Branco Van den Boomen van buiten het zestienmetergebied. Doelman van de Alkmaarders Joey Roggeveen bracht redding. Rigino Cicilia besloot even later de trekker over te halen op dezelfde plek waar Van den Boomen een paar minuten eerder ook uithaalde. Zijn inzet was zeer gevaarlijk en ketste via doelman Roggeveen op de paal.

Met een kleine twintig minuten op de klok brak de volgende grote kans aan voor FC Eindhoven. Elton Kabangu speelde zich knap vrij in het strafschopgebied en kreeg alle ruimte om af te werken op goal. Joey Roggeveen wist de schuiver uit het doel te houden. Jong AZ bezorgde de Eindhovenaren na een half uur spelen enkele benauwde momenten. Jelle Duin kwam aan de bal en kapte direct naar binnen. Zijn schot belandde via Ruud Swinkels naast de goal. Uit de corner die daarop volgde, kopte Ondrej Mihalik net over de lat van de thuisspelende ploeg.

Ondanks dat Jong AZ in de eerste helft nauwelijks gevaar stichtte voor de goal van FC Eindhoven, kwamen de Alkmaarders wel op voorsprong. Karim Essikal struikelde in het eigen zestienmetergebied en nam Tijjani Reijnders mee in zijn val. Scheidsrechter Van der Laan beoordeelde het als een overtreding en wees naar de stip. Ondrej Mihalik nam plaats achter de bal en schoot raak: 0-1. Twintig minuten voor tijd moest FC Eindhoven met tien man verder na de tweede gele kaart voor Siebe Van der Heyden. Het gif ontbrak bij de thuisploeg en een matige wedstrijd eindigde in 0-1. Al met al een heel teleurstellende uitslag in een thuiswedstrijd tegen laagvlieger Jong AZ.

Volgende week sluit FC Eindhoven het seizoen af tegen RKC in Waalwijk. Tickets voor dit duel zijn verkrijgbaar via: https://www.fceuitkaarten.nl/

Meer berichten