So.. You Can Longboard Dance? vindt zaterdag 20 en zondag 21 april plaats in het Klokgebouw en is gratis toegankelijk. (Foto: Fabian Haak).
So.. You Can Longboard Dance? vindt zaterdag 20 en zondag 21 april plaats in het Klokgebouw en is gratis toegankelijk. (Foto: Fabian Haak). (Foto: Fabian Haak)

Tweedaags longboardspektakel

  Sport

De zevende editie van So.. You Can Longboard Dance? komt er aan. Het Klokgebouw staat zaterdag 20 en zondag 21 april volledig in teken van de lange plank op wielen.

EINDHOVEN - De top, afkomstig uit alle delen van de wereld - van Korea tot Brazilië en van de Verenigde Staten tot aan Australië - strijdt op het evenement om de wereldtitel, binnen deze nog steeds sterk in populariteit groeiende sport. Maar ook amateur-longboarders of, simpel gezegd, bezoekers komen aan hun trekken tijdens het tweedaagse evenement in het Klokgebouw.

Longboarders zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Voor sommigen is het een ideaal vervoermiddel, anderen cruisen met vrienden lekker rond op hun longboard. Los van het feit dat het erg leuk is om een longboard te berijden en het er cool uitziet, blijf je ook nog in beweging. Niks mis mee, toch?

Er zijn er bij die met 100 kilometer per uur van een berg af gaan, anderen verheffen het longboarden bijna tot een kunstvorm. Longboard dancing en freestyle zijn van die kunstvormen waar het binnen So.. You Can Longboard Dance? om draait. Het niveau wat heden ten dage wordt bereikt mag gerust spectaculair genoemd worden. Binnen longboard dance draait het om flow, creativiteit, combinaties, snelheid, stijl en de moeilijkheidsgraad. De runs die worden gereden duren steeds één tot anderhalve minuut.

Voor degenen die het longboarden zelf willen ervaren, zijn er gratis lessen. En voor degenen die al kunnen longboarden is er naast het event zelf een enorme skate-area met obstakels. Naast de Open en Women competities voor de gesponsorde pro's is er ook een competitie voor de niet-gesponsorde longboarders. Ook Best Trick en G-Turn is adembenemend spannend. Gaat een spectaculaire trick op het moment supreme lukken?

So.. You Can Longboard Dance? is gratis toegankelijk en vindt beide dagen van 12.00 tot 21.00 uur plaats.

http://www.sycld.nl/

Meer berichten