Vrijdag 12 april ontvangt FC Eindhoven Roda JC. Kaarten voor dit duel zijn online te bestellen via http://fc-eindhoven.nl/tickets. (Foto: Soccrates).
Vrijdag 12 april ontvangt FC Eindhoven Roda JC. Kaarten voor dit duel zijn online te bestellen via http://fc-eindhoven.nl/tickets. (Foto: Soccrates). (Foto: Soccrates)

FC Eindhoven houdt hoop voor play-offs na 1-1 in Maastricht

  Sport

FC Eindhoven ging op bezoek bij concurrent MVV Maastricht in De Geusselt en liep met een 1-1 gelijkspel van het veld. Zo bleef de ploeg van Nascimento voor de zesde keer op rij ongeslagen en doen ze nog mee in de strijd om de play-offs.

MAASTRICHT - De eerste kans van de wedstrijd was voor FC Eindhoven. Een voorzet van Rochdi Achenteh werd door Samy Bourard recht op MVV-doelman Luuk Koopmans af geschoten. In de achttiende minuut kwamen de Limburgers echter op voorsprong. Na een voorzet van Jordy Croux schoot Anthony van den Hurk raak. Vlak daarna kon MVV-speler Koen Kostons zomaar op het doel alopen en moest doelman Menno Bergsen reddend optreden. Na iets meer dan een half uur spelen liet Branco van den Boomen zijn klasse zien.

Vanaf een meter of 30 pegelde de aanvoerder een vrije trap prachtig binnen. Kort na rust stichtte MVV Maastricht het eerste gevaar. Invaller Tuur Houben volleerde een afvallende bal vanaf de rand van het strafschopgebied maar net over het doel van Menno Bergen. In de fase daarna kwamen de Blauw-Witten beter in het spel. De ploeg had veelal de bal, maar creëerde geen grote mogelijkheden. Gescoord werd er niet meer, zo eindigde het duel in een remise: 1-1.

Meer berichten