Foto:

Weer geen driepunter voor ongelukkig FC Eindhoven

  Sport

Met de nederlaag tegen FC Twente nog vers in het geheugen, wist FC Eindhoven, bij afwezigheid van Lopes, Van den Boomen (beiden geschorst) en Augustine Loof (geblesseerd), niet te winnen van Almere City. De thuisploeg won: 2-0.

EINDHOVEN - Op aangeven van Elton Kabangu miste Elisha Sam de bal na zeven minuten spelen op een haar. Even later speelde Almere-speler Ilias Alhaft zich goed vrij. De buitenspeler krulde de bal echter voorlangs bij Ruud Swinkels. De ploeg van Almere-trainer Michele Santoni voerde de druk op en dat resulteerde in twee enorme kansen.

Bram van Vlerken had zijn vizier onder andere niet op scherp staan. In tweede instantie leek Stijn Meijer de bal binnen te werken, maar ook hij faalde. Een tijdje later schoot Alhaf wél raak: hij schoot de bal op fraaie wijze tussen de palen. Veel gevaarlijks kon FC Eindhoven daar niet tegenin brengen. Met Rigino Cicilia bracht Nascimento een extra aanvaller in het veld. Vlak hierna kwam Elton Kabangu aan de bal die Sam in stelling bracht, maar laatstgenoemde miste. Een plotselinge uitbraak van Almere City FC in de 75e minuut zorgde voor het tweede doelpunt van de wedstrijd.

Daarmee was het over een sluiten. En ging de ploeg van Nascimento met een kater carnaval tegemoet.

Meer berichten