Plezier staat voorop bij de Genneper Parkenloop.
Plezier staat voorop bij de Genneper Parkenloop. (Foto: )

Genneper Parkenloop ideaal om de kerstkilo's kwijt te raken

  Sport

Het is inmiddels uitgegroeid tot een traditie. Op zaterdag 6 januari wordt het nieuwe jaar in Eindhoven sportief begonnen met de Genneper Parkenloop. Een ideale manier om de overtollige kerstkilo's kwijt te raken, én om ook nog een goed doel te steunen.

EINDHOVEN - De afgelopen editie van de Genneper Parkenloop kende ruim 1.500 deelnemers. "En ook dit jaar rekenen we weer op minimaal hetzelfde aantal", zegt evenementsvoorzitter Cees Wartenbergh. Wat het evenement zo de moeite waard maakt? "Van oud tot jong, van geoefend tot ongetraind, er is vooral veel plezier."

De Genneper Parkenloop wordt georganiseerd door Stichting For You, 5 studenten van de Fontys Sporthogeschool, Hockeyclub Oranje-Rood en Eindhoven Atletiek. "Een mooie club, al met met al. We willen in de toekomst nóg meer sportverenigingen bij het evenement betrekken. Begin januari liggen veel sportcompetities stil, het zou mooi zijn als sporters de Genneper Parken Loop als vast onderdeel op de kalender bijschrijven", zegt Wartenbergh, die erkent dat er ook grenzen zitten aan de groei. "We kunnen tot maximaal tweeduizend deelnemers, maar wie weet wat er nog meer mogelijk is."

Dit jaar worden er in totaal 4 afstanden gelopen door Genneper Parken. Zo is er de Joop Veelenturf Run van 2 kilometer, maar er zijn ook langere afstanden van 4-, 8- en 14 kilometer. Het eerste startschot klinkt om 10.00 uur voor de lopers van de Joop Veelenturf Run. De 4 km start om 10.30 uur, de 14 km om 11.00 uur en de 8 km start om 11.30 uur. Centraal punt is het clubgebouw van Oranje-Rood.

We hebben met de Genneper Parklopen iets moois op de kaart gezet

Goed doel
Deelnemers bezorgen niet alleen zichzelf en de toeschouwers een leuke dag, ook staat de Genneper Parkenloop in het teken van een goed doel. De opbrengst van het loopevenement komt ten goede aan gehandicaptensport in Eindhoven. Zo kunnen de GP Bulls – een e-hockey vereniging uit de Genneper Parken- een bijdrage verwachten. Zij maken het voor mensen met een fysieke beperking mogelijk toch hun favoriete sport hockey op het hoogste niveau te beoefenen. Ook de kas van Eindhoven Atletiek wordt gespekt om een zogeheten blade-uitleen meer vorm te geven. Hier kunnen sporten met een beperking protheses (blades) lenen.

Zoveel mogelijk mensen de kans geven om te sporten is het uitgangspunt. "Gelukkig zijn er veel sponsors die een steentje bijdragen, we hebben met de Genneper Parklopen iets moois op de kaart gezet", zegt Wartenbergh. Het evenement valt en staat met de inzet van vrijwilligers. "En daar hebben we er iedere keer weer veel van nodig. We kunnen bogen veel betrokken mensen en hebben we flink wat ervaring. Met de gemeente Eindhoven hebben we een prima relatie, ook zij zien de meerwaarde van dit evenement wel zitten. Wanneer het voor mij geslaagd is? Als ik veel mensen zie met een lach op het gezicht."

Meer berichten