Van de vijf voorbije competitiewedstrijden wist FC Eindhoven er drie te winnen. Afgelopen vrijdag ging de ploeg van Nascimento ten onder tegen RKC, een week daarvoor speelde het gelijk tegen Jong FC Utrecht.
Van de vijf voorbije competitiewedstrijden wist FC Eindhoven er drie te winnen. Afgelopen vrijdag ging de ploeg van Nascimento ten onder tegen RKC, een week daarvoor speelde het gelijk tegen Jong FC Utrecht. (Foto: )

FC Eindhoven kopje onder tegen RKC Waalwijk

  Sport

FC Eindhoven heeft het laatste thuisduel van 2018 niet weten te winnen. Ondanks dat de blauw-witten in de eerste helft nog op voorsprong kwamen, eindigde het duel tegen RKC Waalwijk in een 1-3 nederlaag.

EINDHOVEN - Aanvankelijk had RKC Waalwijk het moeilijk met de constante druk van de ploeg van David Nascimento. Dit leidde tot kansen van Elisha Sam en Branco van den Boomen, maar zij troffen geen doel. Aan de andere kant kwamen de Eindhovenaren goed weg bij pogingen van Dylan Seys en Paul Quasten. Vlak voor rust kreeg FC Eindhoven een penalty.

Aanvoerder Van den Boomen ontfermde zich over de buitenkans en schoot hard binnen: 1-0. In de blessuretijd van de eerste helft kwamen de Waalwijkers weer op gelijke hoogte. Darren Maatsen kon de bal vrij binnenschieten na een goede voorzet van Dylen Seys: 1-1. De bezoekers kwamen in de 64ste minuut op voorsprong: opnieuw gaf Seys de beslissende pass op Maatsen. FC Eindhoven was aangeslagen na deze tegentreffer en de thuisploeg kwam nog maar sporadisch op de helft van de Waalwijkers.

Tien minuten voor tijd schoot Emil Hanson knap raak. In de slotfase probeerde de Eindhovenaren de aansluitingstreffer nog te maken, wat niet lukte.

Meer berichten