Spelers van FC Eindhoven, met rechts doelpuntenmaker Van den Boomen, vieren de openingstreffer.
Spelers van FC Eindhoven, met rechts doelpuntenmaker Van den Boomen, vieren de openingstreffer. (Foto: )

FC Eindhoven verslaat N.E.C.: 0-1

  Sport

FC Eindhoven heeft de goede lijn van de afgelopen weken voortgezet. N.E.C. Nijmegen, dat voorafgaand aan de wedstrijd op de vijfde plaats van de Keuken Kampioen Divisie stond, werd in het Nijmegense Stadion De Goffert met 0-1 verslagen. Aanvoerder Branco van den Boomen maakte de enige treffer van de wedstrijd.

EINDHOVEN - N.E.C. Nijmegen had de eerste helft veelal de bal, terwijl FC Eindhoven gevaarlijk probeerde te worden in de tegenstoot. De eerste kansen van de wedstrijd waren voor de thuisploeg, zo redde Ruud Swinkels knap op een inzet van Anass Achahbar. Tot verbazing van iedereen in het stadion kende scheidsrechter Clay Ruperti een doeltrap toe in plaats van een hoekschop. Uit de daaropvolgende aanval leek FC Eindhoven de bal te verliezen, maar Van den Boomen heroverde de bal en schoof hem handig voorbij doelman Marco van Duin.

De thuisploeg was duidelijk onder de indruk van de goal van FC Eindhoven en werd niet meer gevaarlijk in de eerste helft. N.E.C. schoot daarna goed uit de startblokken in de tweede helft. Ruud Swinkels bracht redding op verschillende kansen van de thuisploeg. De Nijmegenaren drongen in de tweede helft erg aan. Ondanks een paar hachelijke momenten voor het doel van Ruud Swinkels hield FC Eindhoven stand, waardoor de Blauw-Witten met drie punten naar huis ging.

Meer berichten