Aanvoerder Branco van den Boomen neemt een hoekschop.
Aanvoerder Branco van den Boomen neemt een hoekschop. (Foto: )

FC Eindhoven weer onderuit, nu tegen MVV

  Sport

FC Eindhoven speelde vrijdag thuis tegen MVV. Er werd met 0-1 verloren van de Maastrichters.

EINDHOVEN - In het eerste bedrijf begonnen beide ploegen heel voorzichtig aan de wedstrijd zonder al te veel risico te nemen. Elton Kabangu en Karim Essikal probeerde het van afstand voor de Blauw-Witten, maar waren niet doeltreffend. Marcelo Lopes kreeg de grootste kans voor FC Eindhoven.

Na goed voorbereidend werk van Kabangu kon de Portugees vrij inkoppen. Doelman Koopmans redde de inzet. MVV kwam in de eerste helft niet verder dan een schot van Joeri Schroijen. In de tweede helft tapte de Limburgers uit een ander vaatje. Vlak na rust kwam FC Eindhoven goed weg toen de inzet van verdediger Luc Mares maar net naast de goal van Ruud Swinkels verdween. Ook kreeg Marnick Vermijl een goede kans vanaf de rand van 'de zestien' en schoot Ricardo Ippel van afstand over.

FC Eindhoven werd aan de andere kant gevaarlijk via Siebe Van der Heyden. De Belg kopte een voorzet van Van den Boomen over. Vijf minuten voor het einde kregen de Limburgers een penalty, die Schroijen binnenschoot: 0-1. Eindhoven blijft op de laatste plek staan. De komende drie speelrondes speelt de ploeg van Nascimento op vreemde bodem.

Meer berichten