Sabine: "Het is allemaal de moeite waard."
Sabine: "Het is allemaal de moeite waard." (Foto: )

Niets weerhoudt Sabine Gijzen van het sporten

  Sport

Tijdens Triathlon Veenendaal op zaterdag 25 augustus doen sporters met en zonder beperking gezamenlijk mee aan een speciale sponsorserie voor HandicapNL. Zo ook de 51-jarige Sabine Gijzen uit Eindhoven.

EINDHOVEN - Sabine heeft een dwarslaesie en zal handbiken, waar haar Vlaamse vriendinnen Nele van Tendeloo (39) en Greet Dupain (47), beiden zonder handicap, het loop- en zwemgedeelte zullen afleggen. Het grootste obstakel is dat Sabine altijd hulp van anderen nodig heeft om te kunnen sporten. Of het nou een buddy betreft of bijvoorbeeld hulp bij het binnenkomen van een sporthal.

"Dat maakt je behoorlijk afhankelijk. Het zou ontzettend fijn zijn om zoals vroeger zelfstandig te kunnen sporten, zonder dat je daar iemand anders mee lastig moet vallen, maar daar is onze wereld nu eenmaal niet op gebouwd. Vandaar dat ik het heel goed vind dat HandicapNL en G-sport Vlaanderen zich daarvoor inzetten", weet Sabine.

Toch weerhoudt dat haar niet van om actief te sporten. "Het blijft altijd een uitdaging, wat de mogelijkheid tot het afleggen van een Triathlon met Nele en Greet wel erg leuk en bijzonder maakt. Het is daarmee allemaal de moeite waard." Handbiken in plaats van fietsen De Sponsor Team Triathlon serie is een samenwerking tussen Triathlon Veenendaal en HandicapNL. Hieraan doen vierentwintig teams mee die stuk voor stuk geld inzamelen voor het goede doel.

Toegankelijkheid
De kwart Triathlon is toegankelijk voor mensen met en zonder beperking. Zo doen er verschillende gemengde teams mee, waar bijvoorbeeld iemand met een handicap handbiket in plaats van fietst. Op deze manier draagt het evenement bij aan de inclusie van mensen met een handicap, want sporten is voor iedereen erg belangrijk. Rolstoelvaardigheidstraining van K-J Projects Met de opbrengst van de Sponsor Team Triathlon, worden de rolstoelvaardigheidstrainingen van K-J Projects gefinancierd.

K-J Projects is een organisatie van Paralympiër Kees-Jan van der Klooster die zich inzet om actieve rolstoelgebruikers, zekerder door het leven te laten gaan. Hoewel basisvaardigheden in het revalidatiecentrum worden geleerd, stuiten rolstoelgebruikers in het dagelijks leven op veel obstakels. De training geeft een enorme boost in vaardigheid en zelfvertrouwen. Het blijkt een investering voor het leven. Wil je hieraan bijdragen, dan kan dat via de actiepagina:

evenementen.voorhandicap.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden