Op 19 augustus gaat de Wielerronde van Nuenen weer van start.
Op 19 augustus gaat de Wielerronde van Nuenen weer van start. (Foto: Marc de Groof)

Wielerronde in Nuenen aanstaande

  Sport

Nederland beleeft hoogtijdagen voor de wielersport. We doen weer mee op het hoogste podium met namen als Tom Dumoulin, Dylan Groenewegen, Bauke Mollema, Wout Poels en onze eigen Nuenense trots Steven Kruijswijk. Steven is met wielrennen begonnen bij het huidige TML-Dommelstreek en reed natuurlijk mee met de koersen die zijn vereniging organiseerde.

NUENEN - Op zondag 19 augustus is het weer zover en organiseert Wielervereniging TML-Dommelstreek de VAG Techniek ronde van Nuenen. Kom kijken en ontdek de nieuwe Kruijswijkjes van de toekomst!

Dit jaar worden de wedstrijden voor de renners van 12 jaar en ouder verreden op het parcours van 2,4 kilometer lang. Dit loopt als volgt: vanaf Park – Park zuidzijde – Park - Vincent van Goghstraat - Margot Begemannstraat - Beekstraat – Alfons Blommelaan – Nico Eekmanlaan – Loenys van Lancveltlaan – Lucas van Hauthemlaan – Jan van Amerzoyenlaan – Papenvoort – via de Berg terug naar het Park naar start en finish, ter hoogte van het Klooster. De jongste rennertjes zullen een stukje van het parcours afsteken. Ze gaan aan het einde van de Margot Begemannstraat linksaf terug naar de Berg, waardoor hun parcours op een lengte van 1,35 km uitkomt.

Programma
Deze dag zullen er wedstrijden worden verreden in de zeven KNWU jeugdcategorieën in de leeftijd van 8 tot en met 14 jaar. Het sluitstuk van de dag vormt de wedstrijd voor elite-belofte over 80 km. Vanaf 10 uur in de ochtend starten de jongste renners van 8 tot 14 jaar allen in hun eigen leeftijdscategorie voor hun wedstrijden op nationaal niveau. Van de organiserende vereniging zullen Luuk en Rens Braspenning, Tobias Burgers, Jelle Peters uit Eindhoven, Saar en Pim van Leenders, Cas Metten, Job van Iersel, Ramon Setz uit Geldrop en Dirk de Groof uit Heeze aan de start staan. Ook zal de Nuenense Chris Kisters weer een gooi doen naar een podiumplaats.

Aansluitend aan de jeugdwedstrijden zal de wielerploeg worden voorgesteld die het bevrijdingsvuur gaat ophalen in Bayeux (Frankrijk). Op 17 september zal deze ploeg vertrekken vanuit Normandië om in twee dagen 650 km af te leggen voordat ze in Eindhoven arriveren op het 18 septemberplein voor het fakkeldefilé. Om 3 uur in de middag starten de Elite en Belofte renners voor een wedstrijd over 80 km en zullen finishen rond de klok van 5 uur.

Meer berichten