De Nederlandse schaatstop komt in actie tijdens de Eindhoven Trofee.
De Nederlandse schaatstop komt in actie tijdens de Eindhoven Trofee.

Topschaatsers in actie om de Eindhoven Trofee

  Sport

EINDHOVEN - De top van de Nederlandse allround schaatsers neemt zaterdag 26 en zondag 27 november deel aan de strijd om de veertigste Eindhoven Trofee. Het gaat hier om sporters die zich net niet voor de eerste World Cups hebben weten te plaatsen.

De winnaars van de twee laatste edities van de Eindhoven Trofee waren Renz Rotteveel en Jan Blokhuijsen. Eerder wonnen grote namen zoals Koen Verweij, Mark Tuitert en Jochem Uytdehaage al eens de Eindhoven Trofee.
De Eindhoven Trofee beleeft dit jaar haar veertigste editie en is daarmee een van de oudste schaatsklassiekers van het land. Sinds de jaren '70 staan er ieder jaar circa dertig topschaatsers en aanstormende talenten aan de start in het IJssportcentrum in Eindhoven.
Het toernooi wordt verreden over een kleine vierkamp (500, 1.500, 3.000 en 5.000 meter) en is een selectiewedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Allround later dit seizoen in Heerenveen.
Belangstellenden zijn welkom om de schaatsers aan te moedigen. Op zaterdagavond worden de 500 en de 5.000 meter verreden, terwijl op zondag de 1.500 en 3.000 meter op het programma staan. Het programma begint beide dagen om 18.30 uur en de toegang is volledig gratis.

Kijk voor meer informatie op de website: www.eindhoventrofee.nl

Meer berichten