Manou Meulebeek: "Iedere financiële ondersteuning is welkom maar bovenal noodzakelijk om uiteindelijke doelen te kunnen behalen." Doneer op:  www.talentboek.nl/sport
Manou Meulebeek: "Iedere financiële ondersteuning is welkom maar bovenal noodzakelijk om uiteindelijke doelen te kunnen behalen." Doneer op: www.talentboek.nl/sport (Foto: PSV,)

Schoonspringteam wil ambities waarmaken

  Sport

De Wedstrijdgroep van PSV Schoonspringen uit Eindhoven is een crowdfundingactie gestart om meer internationale ervaring op te doen.

EINDHOVEN - Om een schoonspringtalent te worden moet je veel trainen en veel (internationale) ervaring opdoen. De leden uit de Wedstrijdgroep van PSV Schoonspringen uit Eindhoven timmeren hard aan de weg. Samen zijn ze goed voor vele titels Nederlands Jeugd Kampioen op verschillende onderdelen en in verschillende leeftijdscategorieën. Een aantal van de leden hebben al ervaring in het Nationale Jeugd Team, de anderen werken er hard aan om dit doel binnen enkele jaren ook te bereiken.

De 12-jarige Manou Meulebeek vertelt: "We trainen 16 tot 23 uur per week, dat doen we in de droogspringruimte, we volgen krachttraining en we maken natuurlijk veel uren in het water. Onze trainingen passen in ons schoolschema. We maken lange dagen maar dat doen we met veel plezier, iedereen in ons team heeft hetzelfde doel, beter worden en het beste uit je sport halen. In mijn geval is mijn ultieme doel deelnemen aan EK's en WK's en natuurlijk uiteindelijk de Olympische Spelen. Maar om dat te bereiken moeten we naast hard trainen natuurlijk ook veel (internationale) ervaring opdoen. Kosten voor trainingen, nationale wedstrijden, (bad)kleding en het vervoer naar nationale wedstrijden betalen we allemaal zelf. Wanneer we iets internationaal willen doen dan hangt daar een prijskaartje aan."

De wedstrijdgroep wil komend jaar in elk geval aan twee internationale wedstrijden/trainingskampen deelnemen, in Gran Canaria en Kroatië. Op de algemene pagina van het team (www.talentboek.nl/sport) kan gedoneerd worden. Dit bedrag komt direct ten goede aan de teamleden die deel gaan nemen aan de wedstrijden. Alle hulp is welkom zodat de leden van dit team weer een stapje dichterbij hun uiteindelijke doel kunnen komen.

Meer berichten