<p>Elke dinsdag van 15.00 tot 17.00 uur en woensdag van 18.00 tot 19.30 uur worden de tijden gemeten op de pump track.</p>

Elke dinsdag van 15.00 tot 17.00 uur en woensdag van 18.00 tot 19.30 uur worden de tijden gemeten op de pump track.

Ben jij de snelste step- of BMX’er?

  Sport

EINDHOVEN - Op de Pump Track van het Urban Sportpark in Eindhoven gaat het de komende weken om snelheid. Dynamo Jeugdwerk organiseert namelijk: ‘PUMP ’N SPEED’, dit om de zoektocht te starten naar de snelste step- en BMX’er. Degene die op woensdag 15 september bovenaan de lijst staat in zijn/haar categorie gaat naar huis met de hoofdprijs.

De hoofdprijs die gekoppeld is aan PUMP ’N SPEED is een gloednieuwe BMX of step. Elke dinsdag van 15.00 tot 17.00 uur en woensdag van 18.00 tot 19.30 uur worden de tijden gemeten op de pump track. Een official van Dynamo Jeugdwerk neemt die taak op zich. Er zijn vier categorieën: BMX tot en met 12 jaar, STEP tot en met 12 jaar, BMX tot en met 16 jaar en STEP tot en met 16 jaar. 

Ben je bijvoorbeeld een BMX’er van 9 of 10 jaar dan kun je meedoen en val je onder de categorie BMX tot en met 12 jaar. Het inschrijfgeld is een eenmalige bijdrage van 2 euro. Dat bedrag kan op dinsdag of woensdag bij de official van Dynamo Jeugdwerk betaald worden. 

Maatschappelijke insteek

“Naast dat je als jongere door deel te nemen aan PUMP ‘N SPEED een nieuwe BMX of step kan winnen, is de maatschappelijke insteek om verbinding te zoeken met elkaar”, vertelt Mark Kierkels, buurtsportcoach van Dynamo Jeugdwerk. Waar deelnemers elkaar uitdagen, versterken en zoeken naar verbinding met elkaar, kan doorgebouwd worden aan een community. Via deze community kan een gevoel van eigenwaarde gecreëerd worden over het Urban Sportpark, zodat beoefenaars gezamenlijk zorgdragen voor het sportpark, waaronder voor de pump track. Door middel van PUMP ’N SPEED wordt een stap in de juiste richting gezet voor de toekomst van het Urban Sportpark.

Urban Sportpark

Het Urban Sportpark in Strijp is een mooie locatie waar verschillende leeftijdsgroepen uit héél Eindhoven, maar ook van ver daarbuiten te vinden zijn. Bij het Urban Sportpark kun je dus gebruik maken van de Pump Track, maar is er ook een voetbalkooi, een echt freerun parcours, kun je losgaan op de Calisthenics toestellen of trotseer je de Hindernisbaan. De mogelijkheden reiken ver, er is van alles te doen.

District-U

Ook is Dynamo Jeugdwerk gelokaliseerd op het Urban Sportpark, met jongerencentrum District-U. District-U is het centrale middelpunt van het jeugdwerk in Strijp-S, dat zich vooral focust op jongeren van 7 tot 27 jaar. Vanuit District-U is PUMP ’N SPEED georganiseerd. Om mee te doen aan ‘PUMP ’N SPEED’ kun je op de bovengenoemde tijden richting het Urban Sport Park komen. De aanwezige Dynamo Jeugdwerk official is overal van op de hoogte en helpt de bezoekers ter plaatse verder.

dynamojeugdwerk.nl/locaties/jc-district-u

eindhovensport.nl/actueel/urban-sportpark

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden