<p>Joey Sleegers is een tevreden man na het binnenschieten van de beslissende 1-0 tegen Den Bosch. (Foto: Johan Manders).</p>

Joey Sleegers is een tevreden man na het binnenschieten van de beslissende 1-0 tegen Den Bosch. (Foto: Johan Manders).

Prima seizoenstart van FC Eindhoven

  Sport

EINDHOVEN - Afgelopen vrijdagavond wist de ploeg van Rob Penders de drie punten in eigen huis te houden. De Eindhovenaren waren dankzij een mooie goal van Joey Sleegers, vroeg in de wedstrijd, te sterk voor FC Den Bosch. Het werd 1-0 voor de Blauw-Witten.

Al vroeg in de wedstrijd werd het 1-0 voor FC Eindhoven. Joey Sleegers kreeg de bal aan de zijkant op het middenveld in zijn voeten, waarna hij een actie inzette. Met een dribbel vanaf de vleugel gevolgd door een fantastisch afstandsschot was keeper Wouter van der Steen kansloos tegen de inzet van de aanvaller, 1-0.

Sluitpost

De thuisploeg kreeg nog kansen via opnieuw Joey Sleegers en Enrico Hernández, maar hun schoten werden tegengehouden door de sluitpost van de bezoekers. Ook Jens van Son was erg dicht bij de 2-0, maar hij zag zijn kopbal vanuit een vrije trap echter op de lat vallen.

In de tweede helft moest doelman Nigel Bertrams meerdere malen in actie komen om schoten van Jizz Hornkamp en Ryan Leijten te stoppen. FC Eindhoven creëerde zelf ondanks de hoge druk van FC Den Bosch ook nog kansen. Dave de Meij wist, gevolgd door een rebound van Joey Sleegers, nog een kans op doel te krijgen, maar keeper Wouter van der Steen wist beide kansen te keren. De uitploeg kreeg in de laatste minuut nog een hoekschop, maar met alle 22 spelers in het zestienmetergebied wisten de Blauw-Witten de bal eenvoudig uit te verdedigen waarna scheidsrechter Vos de wedstrijd affloot.

Vierde plaats

Met de overwinning op de Bosschenaren nestelt FC Eindhoven zich in de top 5 van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Penders staat met zeven punten uit vier wedstrijden op de vierde plek en heeft enkel De Graafschap, TOP Oss en Jong AZ boven zich staan. De Eindhovenaren scoorden deze competitie zes goals en kregen er vijf om hun oren. 

Zondag

Zondag staat voor de ploeg van Rob Penders de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag te wachten. De week erna, op maandag 13 september, vindt de derby tegen Helmond Sport plaats. In het Jan Louwers Stadion wordt er om 20.00 uur afgetrapt tegen de rivaal, die één na laatste staat in de competitie. FC Eindhoven staat na de overwinning op Den Bosch vierde en hoopt deze goede start van het seizoen vol te houden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden