<p>V.l.n.r.: Michel Reinders, Jeroen de Leeuw, Aschwin Lankwarden, Stijn Steenbakkers, Roald van der Vliet en Pieter van den Hoogenband. (Foto: Bert Jansen).</p>

V.l.n.r.: Michel Reinders, Jeroen de Leeuw, Aschwin Lankwarden, Stijn Steenbakkers, Roald van der Vliet en Pieter van den Hoogenband. (Foto: Bert Jansen).

Zwemmen voor iedereen in Tongelreep

  Sport

EINDHOVEN - De KNZB, BrabantSport en haar TeamNL, InnoSportLab De Tongelreep en gemeente Eindhoven hebben afgelopen vrijdag hun samenwerking voor de komende twaalf jaar bekrachtigd door handtekeningen te zetten onder samenwerkingsovereenkomsten.

Een mijlpaal voor de zwemsport in Nederland: nog niet eerder hebben partijen zich voor zo’n lange periode gecommitteerd om samen het zwemmen voor iedereen - van jong tot oud en van leren zwemmen tot internationaal presteren - aantrekkelijk te maken, te houden en te innoveren.

Verplicht nummer

In de nieuwe Tongelreep kun je straks een leven lang zwemmen. Zwemmen begint bij de jeugd. Er wordt gewerkt aan ‘de zwemles van de toekomst’. In ons waterlandje is het cruciaal dat iedereen leert zwemmen. Zwemles moet echter geen verplicht nummer worden voor kinderen, wat het nu voor velen wel is. De meeste kinderen gaan na hun diploma’s niet door met zwemmen. De partijen willen een basis leggen voor een leven lang met plezier kunnen sporten en bewegen.

Alle vormen

Er is specifieke aandacht voor het kennismaken met alle vormen van zwemsport. Daarbij worden interactieve en innovatieve spelelementen ontwikkeld om de doorstroom naar verenigingen en mogelijk topsport te vergroten. Het nieuwe zwembad biedt daarnaast meer mogelijkheden. Zwemmen is voor heel veel mensen een gezonde activiteit, ook op oudere leeftijd en voor mensen met een beperking. In De Tongelreep kan straks iedereen eigen doelen nastreven.

Aschwin Lankwarden, directeur KNZB, is enthousiast: “Wat Heerenveen voor het schaatsen is, wordt Eindhoven langzaam maar zeker voor de zwemsport. We geven nieuwe ‘Pietertjes’ volop kansen om hun talent te ontwikkelen. Niet alleen wedstrijdzwemmers, maar ook toekomstige waterpolo-, synchroonzwem- en schoonspringtoppers krijgen meer ruimte in Eindhoven. We kijken als KNZB ook met veel interesse naar de zwemles van de toekomst.”

Ook Stijn Steenbakkers, wethouder sport gemeente Eindhoven, staat te popelen: “We hebben weliswaar geen mooie grachten en we liggen niet aan zee, maar we zijn wel steeds meer dé zwemhoofdstad van Nederland. Alle partijen, van professionele organisaties tot recreatieve zwemmers, willen dezelfde kant op: een modern zwemconcept en een fantastisch zwembad realiseren, waar echt iedereen die van zwemmen houdt terecht kan. We zijn trots op de zwemsport in Eindhoven en staan te popelen om van start te gaan.” Roald van der Vliet, directeur InnoSportLab De Tongelreep: “Het enthousiasmeren van kinderen om na zwemles door te gaan met zwemmen draagt bij aan een gezonde maatschappij. Door de nieuwste kennis toe te passen in innovaties wordt zwemles leuker, beter en efficiënter gemaakt.”

www.eindhovensport.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden