Foto:

Vergrootglas

  Sport

Het seizoen voor PSV is net afgelopen en er sijpelen al berichten door dat de Eindhovenaren druk doende zijn om de nodige versterkingen te halen. Net als vorig seizoen lijken er vooral oude bekenden van Schmidt op het verlanglijstje te staan.

Zo is de veelzijdige transfervrije back Mwene in beeld. Daarnaast staat de Braziliaanse verdediger Ramalho van Red Bull Salzburg in de belangstelling. Samen met Pröpper en Van Ginkel moeten zij de selectie van een kwaliteitsimpuls voorzien. Aardige spelers, maar niet de toppers die de Eindhovenaren dichterbij Ajax kunnen brengen. Wat dat betreft moet er een niveau hoger worden gezocht naar kwaliteitspelers. Waar is de tijd gebleven dat de scouts naar Zuid-Amerika afreisden om toppers als Romario en Ronaldo te verleiden? Talent loopt er genoeg rond. 

Nu is het zaak om de juiste parels eruit te vissen. De nieuwbakken hoofdscout Sprock kan zich wat dat betreft gaan bewijzen. In het verleden had Jan Vennegoor of Hesselink deze belangrijke baan en daarvoor John de Jong. Behoudens Hirving Lozano zijn er onder de leiding van dat tweetal weinig pareltjes ontdekt. Hopelijk kan de nieuwe hoofdscout wél enkele attracties naar het Philips Stadion trekken. Het partnerfonds wordt niet voor niets gevuld met tientallen miljoenen. Het publiek wil volgend jaar in het stadion weer genieten van spectaculaire voetballers en geen afdankertjes uit de middenmoot van Duitsland of Oostenrijk. 

Kan Schmidt met excentrieke spelers omgaan? Dit jaar bleek vooral dat hij moeite had met spelers die niet van nature de Duitse trainingsdiscipline beheersten. Denk aan Madueke en Ihattaren, die meermaals niet voldeden aan het arbeidsethos van de coach. Het heeft er alle schijn van dat Schmidt volgend jaar deze rotte plekken uit zijn selectie wil snijden en enkel door wil gaan met modelprofs. Dit betekent ook dat als PSV deze wensen inwilligt er volgend jaar gepresteerd moet worden. Gerbrands, Schmidt en De Jong liggen onder een vergrootglas door deze aanpak. Wordt het aanhaken of afhaken komend seizoen?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden