<p>De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen.&nbsp;</p>

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. 

Eindhoven opnieuw host city Sportweek

  Sport

EINDHOVEN - Na een succesvolle editie in 2020 is Eindhoven ook in 2021 host city van de NOC*NSF Nationale Sportweek (NSW). Dit maakte NOC*NSF onlangs bekend. Samen met andere host cities, waaronder Alphen aan den Rijn, Coevorden, Lelystad en Nieuwegein, vertegenwoordigt Eindhoven dit jaar de NOC*NSF Nationale Sportweek die plaatsvindt van vrijdag 17 september tot zondag 26 september. Het doel van de sportweek is om mensen te enthousiasmeren en stimuleren om te gaan bewegen en sporten.

Het afgelopen jaar hebben veel sporten stilgelegen door de maatregelen rondom corona. Sportverenigingen krijgen langzaam weer uitzicht om het sporten in fases op te starten volgens de RIVM-richtlijnen. Gemeente Eindhoven wil met de Nationale Sportweek (NSW) het grote en vooral diverse sportaanbod van sportaanbieders uitlichten. Dat is nu belangrijker dan ooit.

Feestelijker

Alle inwoners van Eindhoven kunnen tijdens de NSW kennismaken met alle sportaanbieders en hun activiteiten. Om samen met de sportverenigingen de sportweek nog feestelijker te maken, kunnen zij een eenmalige subsidie aanvragen om extra activiteiten in het kader van de NSW 2021 op te zetten. Deze is aan te vragen via eindhovensport.nl/meedoen-nsw. Ook kunnen sportaanbieders op deze site hun aanbod voor tijdens de Nationale sportweek uploaden.

Meer bewegen

Wethouder Stijn Steenbakkers (Sport): “Voor het tweede jaar mag Eindhoven weer host city van de NOC*NSF Nationale Sportweek zijn. Samen met alle sport- en beweegaanbieders, maar zeker ook met inwoners gaan we tijdens de sportweek knallen in de verwachting dat er in september op sportgebied weer veel meer mogelijk is dan nu. Meer bewegen na een lastige coronatijd is cruciaal. Dit draagt bij aan een gezonder en sportiever Eindhoven. We hebben er zin in! Ik kijk uit naar 17 september.”

Sport doet iets met je

Het thema van de Nationale Sportweek is dit jaar wederom ‘sport doet iets met je’. Richard Kaper, manager sportparticipatie bij NOC*NSF: “Tijdens de Nationale Sportweek dagen we iedereen uit om te ontdekken wat sport met je doet. Omdat Nederland als gevolg van de coronacrisis sportief tot stilstand kwam, is het dit jaar extra belangrijk om te laten zien hoe leuk het is om te sporten en om te ervaren hoe toegankelijk sportclubs eigenlijk voor iedereen zijn. In september kan en mag hopelijk alles weer, ook voor de sport. Tijdens de Nationale Sportweek willen we zoveel mogelijk mensen helpen de weg (terug) naar de sportclub te vinden.”

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. In heel Nederland kunnen dorpen en steden deelnemen aan deze week en hun eigen sportieve activiteiten organiseren of programma samenstellen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden