<p>Column Bob.</p>

Column Bob.

Metamorfose

  Sport

Het seizoen zit erop voor PSV. De tweede plaats werd met een minimale voorsprong over de streep getrokken. Voor de rest was het vooral een kleurloos seizoen met matige prestaties in de Europa League en de KNVB beker.

Er was gehoopt dat PSV onder Schmidt een metamorfose zou ondergaan met spectaculair Vollgass-Fussball als eindresultaat. Helaas zijn deze verwachtingen niet uitgekomen. Slechts in flarden van wedstrijden zag je het directe voetbal wat de trainer voor ogen heeft. Wat je wel in iedere wedstrijd zag, waren de grote defensieve gaten bij de Eindhovenaren door balverlies. De organisatie in het elftal blijkt steeds niet te kloppen. Dat is ook de reden dat de Eindhovenaren in wedstrijden tegen de top en subtop nauwelijks resultaten wisten te behalen. 

De Duitse coach kan wel halsstarrig vasthouden aan zijn 4-2-2-2 systeem maar dat wordt trekken aan een dood paard. De selectie is namelijk uitermate geschikt voor een ouderwetse 4-3-3. Volgend seizoen kan je dan met Zahavi, Gakpo en Madueke in de aanval spelen. Een middenveld met Götze, Sangaré en een nieuwe topper als spelverdeler. Achterin kan je dan met Max, Boscali, Teze en een beest van een centrale verdediger gaan spelen. Dit elftal is zeker geschikt om mee te doen om de landstitel en zich te kwalificeren voor de Champions League. De miljoenen die je verdient met de verkoop van Malen, Dumfries, Ihattaren, Rosario, Doan en Bruma moeten ruim voldoende zijn om de twee aankopen te financieren. 

Het is aan John de Jong om deze twee toppers te strikken. Pröpper is naar verluidt de topkandidaat om het middenveld te versterken, terwijl het ook geen geheim is dat de Zuid-Koreaan Kim de beoogde nieuwe verdediger moet worden. Daarnaast mag er ook worden geïnvesteerd in de categorie toptalenten van zestien tot en met twintig. Een paar Zuid-Amerikaanse parels om de selectie te versterken die eventueel kunnen wennen in de Keuken Kampioen Divisie. Het beloven spannende weken te worden in de aanloop naar het nieuwe seizoen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden