<p>Sanne van Mierlo is in de gemeente Eindhoven actief als beweegcoach bij Uniek Sporten Zuid-Brabant.</p>

Sanne van Mierlo is in de gemeente Eindhoven actief als beweegcoach bij Uniek Sporten Zuid-Brabant.

Sanne ondersteunt mensen met beperking

  Sport

EINDHOVEN - Sanne van Mierlo is in de gemeente Eindhoven actief als beweegcoach bij Uniek Sporten Zuid-Brabant. Ze ondersteunt mensen met een beperking of aandoening bij het vinden van een passende sport of beweegvorm, ook in deze tijd. Want volgens haar is er voor iedereen een passende beweegvorm te vinden en is er altijd een mogelijkheid om meer te bewegen.

Sanne ondersteunt mensen met een beweegvraag, maar brengt ook het aanbod om sporten voor iedereen toegankelijk te maken op orde. Dat doet ze in samenwerking met sportaanbieders, woongroepen, speciaal onderwijs, zorgprofessionals en de gemeente Eindhoven.

Iedereen met een beperking of aandoening kan bij Sanne terecht met zijn of haar beweegvraag. Van 0 tot 100 jaar en met iedere aandoening. Wanneer Sanne een vraag binnenkrijgt, plant ze altijd eerst een afspraak in. Het liefst fysiek, maar op dit moment gaat veel digitaal. Tijdens het gesprek brengt ze vooral in kaart wat iemand leuk vindt. Samen met de sporter zoekt ze een passende beweegvorm. Daarbij zijn er veel mogelijkheden. Bij een sportvereniging, met een wandelgroep, met een sportmaatje of onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Bewegen in coronatijd

Volgens Sanne is juist nu een goed moment om contact met haar op te nemen. Sanne: “Als je nieuwsgierig bent en wil weten wat er mogelijk is voor jou, neem dan vooral nu contact op. We gaan dan samen kijken wat bij jou past en als alles straks weer mag, kan je meteen beginnen. En er is nu ook veel mogelijk, ondanks dat er veel dicht is. Blijf vooral in beweging, bijvoorbeeld door te wandelen of te fietsen. Bovendien is beweging in de buitenlucht heel gezond!”

Als je nieuwsgierig bent en wil weten wat er mogelijk is voor jou, neem dan vooral nu contact op

Sanne en haar collega’s van Uniek Sporten Zuid-Brabant zoeken in de regio Eindhoven ook mee naar een sportmaatje. Dat kunnen structurele of incidentele sportmaatjes zijn. Een structureel sportmaatje gaat regelmatig met iemand sporten. Bijvoorbeeld iedere week samen zwemmen. Een incidenteel sportmaatje gaat alleen de eerste paar keren mee. Sanne: “Veel mensen vinden het best spannend, zo’n eerste keer naar een sportclub of vereniging. Een incidenteel sportmaatje is dan heel fijn, die gaat een paar keer mee totdat de sporter gewend is.” Onlangs heeft Sanne nog een sportmaatje aan een sporter gekoppeld. “Een man wilde graag wandelen en had ook behoefte aan contact. Vanwege de lockdown ligt zijn werk namelijk stil. Ik heb hem toen gekoppeld aan een sportmaatje. Vorige week zijn we voor het eerst met zijn drieën gaan wandelen. En vanaf volgende week gaan ze samen.”

Beweegcoach in jouw buurt

De beweegcoaches van Uniek Sporten Zuid-Brabant bieden mensen met een beperking of chronische aandoening gratis ondersteuning bij het vinden van een passende sport- of beweegactiviteit. Ze ondersteunen ook bij andere beweegvragen, zoals het zoeken van een sportmaatje, het aanvragen van sporthulpmiddelen of het aanvragen van financiële voorzieningen. Mensen met een beweegvraag kunnen contact opnemen met Sanne of een van haar collega’s via zuidbrabant@unieksporten.nl of kijken op www.unieksportenbrabant.nl voor meer informatie.

De volgende gemeenten zijn aangesloten bij Uniek Sporten Zuid-Brabant: Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Oirschot, Reusel-De Mierden, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre. Brabant is opgedeeld in zeven regio’s met elk een eigen sportloket. In heel Brabant ondersteunen beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant gratis bij het vinden van een passende sport of beweegactiviteit.

www.unieksporten.nl/brabant/jouw-beweegcoach

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden